Novice Promocijsko sporočilo

Pivo, ki ohranja dediščino!

13. 10. 2016
Deli
Pivo, ki ohranja dediščino! (foto: SPAR)
SPAR

Že kot dvajsetletni mladenič se je Renee Vozelj navduševal nad domačim varjenjem piva, ki so ga s prijatelji najprej »zakuhali« kar v kuhinji. Skozi leta je strast prerasla v željo po čisto pravi lastni pivovarni, ta pa je podjetnika in inovatorja vodila do projekta Štartaj Slovenija!

Danes se na vsakem koraku izgubljajo sledi rudarske dediščine, tako je Renee Vozelj želel na svoj način ohraniti del te kulture skozi pivo. Strast do piva je skozi leta prerasla v željo po čisto pravi lastni pivovarni, s katero bi ne le med Slovenci ozavestili kulturo pitja (kakovostnega) piva, temveč bi se tudi poklonili knapovski dediščini rodnega Zasavja. Glede na gospodarsko sliko v Zasavju si moraš delovna mesta ustvarjati sam, je povedal. Tako je v Zasavju nastala prava butična pivovarna.

Prvi rezultat sta dve različici skrbno varjenega aromatičnega piva. Svetli Herc je pale ale, posvečen »hercu«, rudniški lopati, temni stout Kramp pa z najbolj prepoznavnim simbolom rudarstva predstavlja obeležje 200-letnemu knapovskemu izročilu.

Reneejevo zgodbo spoznajte tudi v oddaji Štartaj, Slovenija! Oddajo bodo začeli predvajati na POP TV 16. oktobra, izdelki vseh 12 sodelujočih pa so že v prodaji na posebnih policah v megamarketih Interspar.

 

Preberite več na Cosmopolitan.si