Po Scénicu še novi Grand Scénic

24. 5. 2016
Deli

Po marčni predstavitvi novega Scénica, je Renault v zadnjih dneh meseca maja predstavlja še njegovo podaljšano različico Grand Scénic.

Kot njegov predhodnik, bo tudi novi Grand Scénic na voljo s petimi ali sedmimi sedeži, ker je 24 centimetrov daljši od Scénica, pa je v prtljažniku na voljo 718 litrov prostora, kar je z 222 litrov več kot v Scénicu brez dodatka Grand. V nasprotju s predhodnikom so mu namenili tudi daljšo medosno razdaljo in krajši zadnji previs, kar se seveda odraža predvsem v udobju potnikov na zadnjih sedežih.

Novi Grand Scénic bo na voljo z dvema turbobencinskima in petimi turbodizelskimi motorji z močmi od 110 do 160 'konj'. Med njimi bo tudi blagi hibrid dCi 110 Hybrid Assist, pri katerem generator med zaviranjem polnim 48-voltno baterijo, iz katere med pospeševanji elektromotor črpa elektriko za pomoč dizelskemu motorju in s tem pripomore k večji odzivnosti in gospodarnosti avtomobila.

Grand Scénic, ki si modularno platformo deli s Scénicom, Méganom in Kadjarjem, je seveda opremljen z vsemi sodobnimi pripomočki za pomoč vozniku in razvedrilo potnikov.

Novi Renault Grand Scénic k nam pedvidoma pride novembra.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem