Porsche Boxster Spyder se pelje v novo pomlad

2. 4. 2015
Deli

Porsche je začetek pomladi, ko se začenja obdobje odprtih avtomobilov, izkoristil za predstavitev novega Boxsterja Spyderja.

Kot pravijo pri Porscheju, novi Boxster Spyder, ki po petih letih nadomešča predhodnika, ohranja vse puristične lastnosti, s katerimi si je ta nabral kultne privržence. Varnostna loka za voznikom in sovoznikom se preko zadka nadaljujeta v markantni aerodinamični izboklini v slogu 718 Spyderja iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, na klasične Porschejeve roadsterje pa spominja platnena streha, ki se odpira ročno. Menjalnik je lahko le ročni, v osnovni različici pa manjkata pa tudi radio in klimatska naprava. S tem naj bi vozniku omogočil, da se popolnoma posveti vožnji in skupaj s sopotnikom uživa v zavetju lahkih školjkastih športnih sedežev.

Pred voznika je vgrajen novi zelo neposredni športni volan s premerom 360 milimetrov, s katerim lahko živahno in natančno upravlja roadster z zadaj sredinsko vgrajenim 3,8-litrskim bokserskim šestvaljnikom, ki razpolaga z močjo 375 "konj". To je povsem dovolj, da v 4,5 sekunde pospeši do 100 km/h in pospešuje vse do 290 km/h. Ob tem porabi 9,9 litra bencina na sto kilometrov. Da je vožnja ostane v varnem območju, poskrbijo 20 centimetrov nižje podvozje kot pri običajnem Boxsterju in učinkovite zavore iz 911 Carrere.

Novi Boxster Spyder se bo svetovni javnosti sicer predstavil na avtomobilskem salonu v New Yorku, na ceste pa bo najprej v Nemčiji zapeljal julija za najmanj 79.945 evrov.

Porsche Boxster Spyder v vožnji