Pozor, nove Provide!

22. 1. 2013
Deli

Policija je odslužene avtomobile z videonadzornimi sistemi Provida nadomestila z novimi Volkswagen Passati 2.0 TSI, nikar pa ne spreglejte še treh stacionarnih merilnikov hitrosti, ki bodo nameščeni v avtomobile Volkswagen Caddy.

Kar 13 avtomobilom, ki so bili že v uporabi (tri Škode Superb, ena Opel Vectra, štiri Škode Octavie RS in pet Fordov Mondeo) se bo v prihodnjih dneh pridružilo še 7 Volkswagnov Passatov 2.0 TSI (ti so zamenjali 7 dotrajanih provid), skupaj torej ostaja 20 vozil. Prepoznali jih boste le po nameščeni kameri tik za vetrobranskim steklom in modrimi lučmi pod masko avtomobila, žal pa ne več po dodatnih antenah – poleg tega pa imajo na zadku rdečo oznako TSI, ki je na Passatih na naših cestah sicer zelo redka (večina kupcev se namreč odloči za dizelski TDI) in zato jasen opozorilni znak. Poleg tega se na zadnji polici delno vidi tudi signalna tabla. Kako so videti vsa ta opozorilna znamenja na avtomobilih, si oglejte v galeriji, kjer boste našli tudi na kup zbrane registrske tablice novih provid.

Passate poganjajo dvolitrski turbobencinski TSI motorji z močjo 155 kilovatov (211 'konji), dobile jih bodo pa vse policijske uprave razen Policijske uprave Kranj.

Policijske uprave Koper, Novo mesto in Celje pa bodo dobile še vsak svojega Caddyja, v katerih bodo vgrajeni radarski merilniki hitrosti. Caddyji imajo tovorno karoserijo, so bele barve, in tudi njihov videz in tablice najdete v galeriji.

Video s prevzema novih provid si lahko ogledate tukaj.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"