Prenovljeni Peugeot Partner

26. 2. 2015
Deli

Stilska in tehnološka prenova tudi za potniški Tepee.

Peugeot je izbral za predstavitev prenovljenega Partnerja kar alžirski avtomobilski salon. Novinca se ponašata z robustnim videzom, z več notranje multimedije in ostalih asistenčnih sistemov ter seveda z novo družino motorjev Euro 6.

S prenovljenim Partnerjem in potniško različico Tepee si Peugeot želi učvrstiti vodilni položaj skupine PSA znotraj tržnega razreda malih dostavnikov. Oblikovno spremembe sicer niso drastične a so, in to v stilu lanske prenove večjih dostavnih vozil, kot je bil Peugeot Boxer. Tako se prenovljeni Partner (in Tepee) postavlja z novo masko, drugačnima žarometoma in novimi zaščitnimi oblogami, na katerih so (odvisno od paketa opreme) tudi dnevne LED luči. V notranjosti je sprememb manj, so pa na voljo nove barvne kombinacije in materiali, 7-palčni zaslon občutljiv na dotik (Tepee, pri nivoju opreme 3 na voljo serijsko, pri nivoju 2 pa za doplačilo), ki omogoča enostaven dostop do raznih funkcij vozila: potovalni računalnik, avtoradio AM/FM ali digitalna funkcija DAB (digitalna zvokovna radiodifuzija za doplačilo), predvajanje glasbenih datotek iz Juke Boxa (vgrajeni trdi disk) ali mobilnih naprav, prostoročno telefoniranje in navigacija. Seveda ponuja Partner tudi Bluetooth povezavo, ter vtičnici USB in AUX, pa tudi sistem MirrorScreen, ki omogoča povezavo (in preslikavo zaslona) s pametnim telefonom.

Tako kot 'družinski' Berlingo, bo tudi Partner opremljen (za doplačilo) s sistemom Active City Brake, ki v primeru nevarnosti naleta samodejno zavira (do hitrosti 30 km/h), v pomoč pri parkiranju pa bo ob vzvratni kameri tudi parkirni asistent.

Prenovljena je tudi motorna paleta. Že ob začetku prodaje bo na voljo sedem beninskih VTi in dizelskih BlueHDi motorjev (od 75 do 120 'konj'), ki že ustrezajo tudi ekološkemu predpisu Euro6. Tako kot Berlingo, bo tudi Partner na voljo v različici Partner Electric (67 KM, avtonomija 170 km), pri čemer imata električni pogonski sklop in akumulator 8 letno garancijo ali 100.000 km.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"