Priključno hibridni Ford Transit Custom bo poskusno vozil v Londonu

24. 1. 2017
Deli

Ford je pred časom napovedal, da v prihodnji petletki načrtuje predstavitev 13 novih elektrificiranih modelov, kar je delno uresničil v Londonu, kjer bo eno leto poskusno vozilo dvajset priključno hibridnih furgonov Ford Transit Custom.

Kot je pokazala statistika, gospodarska vozila v Londonu na tipični delovni dan opravijo okrog 280.000 voženj in prevozijo okrog 8 milijonov milj oziroma 13 milijonov kilometrov. Furgoni dosegajo kar 75 odstotni delež prometa v najbolj obremenjenih urah, velikokrat pa jih na uro hkrati vozi več kot 7.000. Prehod na okolju bolj prijazna lahka gospodarska vozila torej ni le smiseln ampak več kot potreben.

Ford bo v okviru projekta, pri katerem sodelujejo tudi mestne in državne oblasti, preučil, v kolikšni meri lahko hibridna vozila vplivajo na izboljšanje zraka v britanski prestolnici. Furgoni bodo namreč lahko po mestu ob pravočasnem polnjenju baterij bolj ali manj vozili na elektriko, bencinski motor pa bo do izraza prišel le v primeru daljših voženj izven mestnih meja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja