Renault-Nissan in Microsoft bosta sodelovala

28. 9. 2016
Deli
Renault-Nissan in Microsoft  bosta sodelovala (foto: Renault-Nissan)
Renault-Nissan

Renault-Nissan in Microsoft sta podpisala pogodbo, v okviru katere bosta pri razvoju prihodnje generacije sistemov za povezljivost avtomobilskih sistemov.

Novo generacijo sistemov za povezljivost "connected services" bodo zasnovali na Microsoftovi storitvi v oblaku Microsoft Azure. Z novo storitvijo bodo omogočili napredno navigacijo, predvidljive storitve pri vzdrževanju avtomobila in daljinsko diagnozo njegovih sistemov, povezljivost z mobilnimi storitvami in stalne nadgradnje sistema. Sistem Microsoft Azure jim bo pri tem zagotovil zanesljivo globalno platformo v oblaku z neomejenimi zmogljivostmi in orodji, ki so potrebna za izvedbo načrtov.

Kot pravijo pri Renault-Nissanu, avtomobili postajajo vse bolj povezani, inteligentni in osebni. V sodelovanju z Microsoftom bodo pospešili razvoj ključnih tehnologij za povezljivost, ki bodo kupcem zagotovile storitve, ki jih že uporabljajo ali pa jih šele bodo. Dleta 2020 bi radi razvili tehnologije za povezljivost, ki bi jim omogočile predstavitev več kot desetih modelov z možnostjo avtonomne vožnje, ki bodo razbremenili voznike in jim dali tudi možnost, da s pomočjo povezljivostnih tehnologij izkoristijo novo pridobljeni prosti čas.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"