Rinspeed prihaja v ameriško puščavo s študijo Oasis

6. 10. 2016
Deli

Švicarski avtomobilski vizionar Frank M. Rinderknecht bo na sejmu potrošniške elektronike CES v ameriški puščavski prestolnici Las Vegas pokazal svojo vizijo oaze sodobne tehnologije.

Seveda ima v mislih vse kaj drugega kot dejansko oazo. Kot pravijo pri Rinspeedu, je Oasis - kot študija majhnega samovozečega električnega avtomobila - osamljeni klic proti divjini mestne džungle, kjer za preživetje potrebujete večtonski športni terenec.

Dvosedežni mestni avtomobilček ima precej futuristični videz z velikimi steklenimi površinami in oplatami, ki skrivata sprednji kolesi. Kot pravijo, spominja na trendovskega kolega robotka R2D2 iz Vojne zvezd, saj se tako kot robot lahko skoraj popolnoma obrne okoli svoje osi. V notranjosti je vozniku in sopotniku na voljo okolje sodobne dnevne sobe z udobnima sedežema, mizico, televizijskim sprejemnikom in multifunkcijskim volanskim obročem. Vetrobransko steklo lahko opravlja tudi vlogo zaslona. Da ime Oasis ni kar tako, so poskrbeli z majhno gredico za rast rastlin pod vetrobranskim steklom.

In komu naj bi bil avtomobil namenjen? Rinderknecht ga je zasnoval tako, da pušča odprte vse možnost v družbi, ki je pripravljena razumno deliti svoje dobrine. Oasis je tako lahko avtomobil za prevoz v službo, na zabavo ali po nakupih , mikro dostavnik za storitvene dejavnosti ali celo avtomobil za prevoz hrane, kar omogoča s kodo zaščiten predalček v zadku, ki ga je po potrebi mogoče hladiti ali greti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja