Glasujte za Slovenski avto leta in osvojite Škodo Rapid!

17. 12. 2012
Deli
Slovenski avto leta

Letos poteka izbiranje slovenskega avtomobila leta že 21. in drugič zanj glasujejo tudi bralci Avto magazina.

Na seznamu avtomobilov, ki smo jih letos kupci lahko prvič pozdravili na našem trgu, je kar lepo število modelov, ki so si do zdaj pri Slovencih pridobili največ privržencev – Renault Clio, Volkswagen Golf, Hyundai i30, Peugeot 208 (oziroma njegov predhodnik 207), Audi A3, Kia Cee'd, BMW 3 ali Honda Civic.

Že izbira teh najbolj priljubljenih govori sama zase, a tu je tudi še dokaj veliko število drugačnih novosti, od tistih z zelo privlačnimi cenami, kot so Dacia Lodgy, Škoda Rapid in majhna avtomobila Fiat Panda ali Volks­wagen Up (s 'sestro' Škodo Citigo), do terencev Honde CR-V ali Hyundaia Santa Fe, tu je tudi športni Toyotin GT86.

Seznam avtomobilov velja dobro preučiti, o večini boste našli tudi enega ali več zapisov v eni od številk naše revije ali na naši spletni strani, izbira pa je seveda možna samo s tega seznama.

Glasovanje poteka na dva načina: prek glasovnice, ki jo najdete v reviji Avto magazin (25/2012) – to izrežete in prilepljeno na dopisnico po pošti pošljete v naše uredništvo (naslov: Avto magazin, Vošnjakova 3, 1000 Ljubljana).

Druga možnost je glasovanje prek spodnjega obrazca na naši spletni strani. Skupaj z oddanim glasom za enega od avtomobilov s seznama morate odgovoriti tudi na dodatno vprašanje. Le s pravilnim odgovorom in glasom za enega od avtomobilov se boste lahko potegovali tudi za eno od treh bogatih nagrad.

Avtomobil Škoda Rapid je zagotovo zelo privlačna nagrada, a tudi dve tolažilni nista od muh: Petrolovega dobroimetja na kartici Petrol Kluba se gotovo ne bi nihče branil, Garminova ročna ura Fenix z dodatkom GPS-navigacije za sodobne avanturiste pa tudi vedno prav pride.

Glasovanje bo končano 20. decembra 2012, upoštevali bomo vse do tedaj v uredništvo prispele glasovnice. Glasovanje z elektronsko glasovnico je omejeno – lahko glasujete le enkrat na teden.

Glasovi bralcev bodo upoštevani v prvem delu glasovanja za slovenski avto leta, in sicer bo iz prispelih glasov vsako uredništvo ugotovilo vrstni red glasovanja bralcev in nato prvim petim dodelilo točke: prvemu šest, drugemu štiri, tretjemu tri, četrtemu dve in petemu eno. Zbir seštevkov iz sedmih medijev, ki sodelujejo v glasovanju za slovenski avto leta 2013, pa bo dal pet finalistov.

Te bodo avtomobilistični novinarji iz vseh sedmih sodelujočih medijev v oddaji na prvem programu TV Slovenija 12. januarja 2013 zvečer ocenili in izmed njih izbrali zmagovalca.

Več podrobnosti o celotnem izboru, glasovanju, prireditvi in pogojih glasovanja lahko najdete tudi na www.slovenskiavtoleta.si.

 Glasujte za Slovenski avto leta 2013

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"