Seat Ateca - prvi pravi katalonski terenec

11. 2. 2016
Deli

Seat je končno predstavil svojega dolgo pričakovanega športnega terenca. Imenuje se Ateca, kot pravijo v Barceloni, pa je odlična kombinacija prepoznavne oblike, dinamike, veselja v vožnji, urbane prilagodljivosti in uporabnosti.

Ateca, ki si platformo deli z drugimi koncernskimi modeli, bo na voljo v vrsti različic ter s paleto bencinskih in turbodizeskih motorjev, ki bodo z močmi segali od 115 do 190 'konj' in v zrak izpuščali od 112 do 131 gramov ogljikovega dioksida. Na voljo bodo s prednjim ali štirikolesnim pogonom ter v kombinaciji z ročnimi ali menjalniki DSG. K ugodni porabi goriva bo pripomogla tudi razmeroma majhna teža avtomobila, saj je Ateca kljub trdni karoseriji eden najlažjih avtomobilov v svojem segmentu.

Zunanjost vsekakor odraža pripadnost znamki, sorodnost z drugimi Seati pa se odraža predvsem na trapezasti maski hladilnika, izrazitih vdolbinah koles in trikotnih poudarkih na lučeh. Tudi notranjost z vodoravno linijo armaturne plošče se zgleduje pri drugih modelih, izstopa pa predvsem osrednji na dotik občutljivi zaslon z diagonalo do osem palcev. Prostorno notranjost 4,36 metra dolgega avtomobila nadgrajuje tudi prtljažnik, ki v dvokolesno gnanih različicah v osnovi meri 510, v štirikolesnih pa 485 litrov. Seveda je na ustrezno visoki ravni tudi varnostna in info-zabavnostna oprema.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja