Seatov športni enoprostorec na končnih preskusih

7. 7. 2015
Deli

Fotografi so zalotili prototipno različico Seatovega novega športnega terenca, ki je bil v študijski obliki predstavljen v Ženevi.

Čeprav je bil prototip še skrit pod močno kamuflažo, je mogoče videti, da bo podoben, a ne povsem enak študiji. Predvsem ima bolj zaobljene robove, višje pa so tudi šipe, ki zagotavljajo boljši razgled vozniku in potnikom.

Novinec bo vsekakor slonel na štirikolesnemu pogonu prilagojeni koncernski platformi MQB, ki si jo bo delil s prihodnjim Volkswagnom Tiguanom in Škodo Yeti. Štiirkolesni pogon bo zasnovan na najnovejši generaciji sklopke Haldex, motorji pa bodo tudi izhajali iz koncernske ponudbe. Vsi bodo najverjetneje štirivaljni, njihove moči pa naj bi segale od 125 "konjskih moči" naprej. Pri Seatu menda razmišljajo celo o športni različici Cupra, a se bodo verjetno zadovoljili z bolj vsakdanji uporabnosti prijazno različico FR.

Seatov športni terenec naj bi na ceste zapeljal leta 2016. Katalonci naj bi sicer pripravljali tudi precej manjši športni terenec na osnovi Ibize, ki bo na ceste zapeljal dobro leto za večjim.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja