Sebastien Bourdais na kvalifikacijah dirke Indy 500 preživel eksplozivno trčenje ob zaščitno ograjo

22. 5. 2017
Deli
Sebastien Bourdais na kvalifikacijah dirke Indy 500 preživel eksplozivno trčenje ob zaščitno ograjo (foto: indycar @ YouTube)
indycar @ YouTube

Dramatično trčenje Sebastiena Bourdaisa je pretreslo kvalifikacije dirke Indianapolis 500. V tretjem krogu je francoski voznik izgubil nadzor in trčil v zaščitno ograjo.

Od Honde je ostalo bore malo, a dovolj, da je Bourdais od nesreče odšel pri zavesti. Vozilo se je zakotalilo in končalo nazaj na kolesih, za kratek čas ujeto v ognjene zublje. Trčenje se je pripetilo ravno, ko je Bourdais dosegel čas za najhitrejši krog dneva s hitrostjo 372 km/h. 

Trčenje opisujejo kot najhujšo nesrečo od leta 1982, ko je na progi življenje izgubil Gordon Smiley. Po letu 2002 so ob progi nameščene nove ograje, smiselno imenovane SAFER, ki so zelo verjetno rešile Bourdaisovo življenje.

Bourdais trenutno okreva v bolnišnici University Health Methodist Hospital, kjer je prestal operacijo počene medenice in desnega kolka. Popolno okrevanje do letošnje Indy 500 dirke (ta bo 28. maja) ne bo mogoče, tako da bo njegova ekipa Dale Coyne Racing verjetno predstavila novega voznika. Šušlja se, da bi to lahko bil Stefan Wilson, ki je pri ekipi Andretti Autosport svoje mesto odstopil Fernandu Alonsu

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja