Seks v avtomobilu: kako se obnesejo Megane CC, Smart Forfour, Sharan, serija E in Defender?

14. 12. 2006
Deli

Seks v avtomobilu je prvovrstno doživetje in zato smo se odločili, da vam predlagamo pet avtomobilov, v katerih boste zagotovo z veseljem počeli tiste reči.

Za vas smo preverili nekaj avtomobilov in ugotavljali, kaj vse se da početi v njih in kako lahko posteljo zamenjate za zadnji (ali sprednji) sedež avtomobila. Nekaj nasvetov za intimno druženje v avtomobilu pa najdete tukaj: Kaj morate vedeti, preden uspešen zmenek zaključite kar v avtomobilu

Mnenje strokovnjaka: Matevž Korošec, Avto magazin

“Moji prvi koraki v svet avtomobilizma so neverjetno podobni zgodbam mladoletnih nadebudnežev. Vsaj tistih, ki vedo, kaj pomeni imeti bencin v krvi. Na kratko bi jih lahko opisal tudi z besedami, kot so prezgodnje zanimanje za stvari, ki bi lahko še nekoliko počakale, ali kaj podobnega. Res pa je, da danes, ko sem z avtomobili povezan tudi profesionalno, na določene stvari verjetno gledam precej širše, kot bi sicer.”

Njeno mnenje: Tina Torelli, Cosmopolitan

“Sem prava ženska in o avtomobilih nimam veliko pojma. Bolj kot to, koliko konjev ima, me zanima, kako hiter je. In ali ima mehke sedeže … Dosti dam na mehke sedeže. Kar pa se tiče moških … Saj pravim: sem prava ženska in imam o njih veliko pojma. Le da sem tu bolj staromodna: ne maram ne hitrosti ne mehkobe.”

Njegovo mnenje: Davorin Pavlica, Cosmopolitan

“Zakaj bi se sploh ljubila v avtomobilu? Zato ker sva v stanovanju obdelala že posteljo, predsobo, kuhinjo, dnevno sobo, kopalnico in tudi balkon. Takoj sva pomislila na avtomobil, ki je v trenutku postal ‘naslednja najboljša stvar’ in zatrdim vam, da je bilo precej zabavno. Nisva še rekla zadnje šoferske …”


Kabriolet – nepopravljiv romantik (Renault Megane CC)

Mnenje strokovnjaka: "V objemu udobnih sedežev in prijetne glasbe, predvsem pa pod jasnim zvezdnatim nebom, postanejo poletni večeri še posebej romantični. In to lahko v meganu coupécabrioletu doživite tudi, ko je streha razprostrta nad vami, saj je steklena. Da je avto predvsem romantik, sporoča že njegova notranjost. Delno prekucljiva naslonjala prednjih sedežev, visok predal in prestavna ročica med njima, predvsem pa svetli materiali, občutljivi na umazanijo, že niso taki, da bi klicali k razvratu. Če vam roji kaj takšnega po glavi, se boste morali ozreti po kakšnem drugem avtu. Ali pa tipu."

Njeno mnenje: "Po (pre)dolgem posteljnem obdobju sva se spet enkrat ljubila v avtomobilu. Še bolje, ljubila sva se v kabrioletu. Stopil je po zavorah in brez besed moj sedež pomaknil nazaj in navzdol. Obrnila sem se na bok, da bi mu naredila prostor. Všeč mi je, da si me vzame z boka. In poleti res ni nobenih ovir: vedno sem v krilu. Šele ko se voziva in začutim veter med nogami, se spomnim, da pod krilom nimam ničesar. Sem bolj pozabljive sorte; rada se spozabim. Predvsem pa imam rada pogled v nebo. Sploh takrat, ko je v meni."

Njegovo mnenje: "Ta avto je tako kameleonski, njegova preobrazba iz coupeja v cabriolet pa kar kliče k eksperimentiranju. Streha, ki se skrije v zadek avtomobila, nama je odprla pogled na zvezdnato nebo in kljub temu, da sva začela precej zadržano, sva cel večer preizkušala vse mogoče poze. Različice na temo od zadaj (od zadaj z vseh strani, z boka, ona zgoraj . . ) so v tem avtu prišle do izraza, najbolj pa nama je v spominu ostalo to, da je ob vsaki pozi razgled res enkraten. Predvsem če je noč polna zvezd."

Ocena

Strokovnjak

  • Udobnost: 7
  • Uporabnost: 5
  • Priporočljivi položaji: Globoko s strani.

Ona

  • Udobnost: 6
  • Uporabnost: 8
  • Priporočljivi položaji: Z boka, brez dileme.

On

  • Udobnost:8
  • Uporabnost: 10
  • Priporočljivi položaji: Ona zgoraj.

Malček – prijetno za dva (Smart Forfour)

Mnenje strokovnjaka: "Še raje kot ‘pametno za štiri’ bi tega malčka poimenoval ‘prijetno za dva’. Zunanja oblika je ravno prav ‘odbita’, da zlahka postane jasno, komu je avto namenjen. Mladostniška oblika v notranjosti in steklena streha poskrbita za primerno razposajenost – pa ne le ob večerih – in če sem povsem odkrit, štirje v tem smartu res nimajo kaj početi. Slabša stran avta sta naslonjali prednjih dveh sedežev, ki nista povsem prekucljivi. Je pa zato zadnja klop vzdolžno pomična, sredinski greben med sedežema nizek in brez nepotrebnih ovir, armaturna plošča prostorna, in z nekaj domišljije postane notranjost prav neverjetno uporabna."

Njeno mnenje: "Nimam klavstrofobije, zato nimam nič proti ljubljenju v XS avtomobilčkih. Ves prostor, ki ga potrebujem, je njegovo naročje. Rada sem zgoraj; tako so vse niti v mojih rokah. Sama diktiram tempo. Dam v peto, ko je pravi čas. In predvsem ne prestavljam s prve v peto; ni dobro za motor, mi je povedal mehanik. Usedem se nanj. Ne ovinkarim. Z obrazom se obrnem proti njemu; niti za trenutek ne izpustim njegovega jezika. Njegove roke dvigajo in spu- ščajo moje boke. Pomotoma pritisnem na hupo. Pa le nisem samo jaz tako glasna ..."

Njegovo mnenje: "Kaj pa bova lahko počela v ‘bolhci’, so bile moje prve misli ob pogledu na tega malčka. Kljub njegovi omejeni prostornini pa se je v nekaj trenutkih znašla v mojem naročju in začela narekovati tempo. Po začetnih naporih iskanja prostora za okončine nama je šlo prav dobro. Da ne bi prišla do konca na prvih sedežih, sem ji predlagal izlet na zadnje, kjer sva izkoristila premično zadnjo klop in tako v majhnem avtomobilu pridobila nekaj kvadratnih centimetrov. Pa naj še kdo reče, da iz majhnega ne zraste veliko."

Ocena

Strokovnjak

  • Udobnost: 3
  • Uporabnost: 4
  • Priporočljivi položaji: Na zadnjih sedežih pri odprtih vratih.

Ona

  • Udobnost: 4
  • Uporabnost: 5
  • Priporočljivi položaji: Zgoraj; tako so vse niti v mojih rokah.

On

  • Udobnost: 6
  • Uporabnost: 7
  • Priporočljivi položaji: Od strani na zadnjih sedežih.

Enoprostorec – videz vara (VW Sharan)

Mnenje strokovnjaka: "Že spet ocenjujete po obliki? Nikar! Ta avto je resda najbolj družinski predstavnik od vseh, ampak hkrati tudi najbolj prostoren. Z odgrnjenimi koleni in komolci tako ne boste imeli težav, verjemite. Pa tudi z monotonostjo položajev ne. V notranjosti sta lahko dva, ali pa sedem sedežev. Kakor vam ustreza. Sedeži ponujajo številne kombinacije, le zaželeti si jih morate. Stekla zadaj so zatemnjena, kar pričara še dodaten občutek intimnosti, in notranjost je v celoti prevlečena z blagom, torej je mehka in prijetna na otip. Več od tega, postavljeno na štiri kolesa, si lahko zaželite le še v avtodomu."

Njeno mnenje: "Nisem družinski tip in veliki avtomobili me hočeš nočeš spominjajo na vreščanje otrok. Zato ve, da bo danes moral uporabiti vsa sredstva, da bi me pridobil za stvar. Ne razočara me: prižge kadilo in svečke. Pretvarjam se, da se ljubim v haremu; sem šejkova najlepša ljubica. Pa le ima nekaj smisla za romantiko, tale moj … Prav, pa bodiva romantična. Zato bom tokrat jaz spodaj. Niti s prstom ne bom mignila; razprla bom noge in uživala. Naj vse postori on. Naj bo tako, kot prvič. Le da sva se prvič ljubila v dedkovem hrošču. Ups."

Njegovo mnenje: "Ko sva testirala tale ljudski avtomobil, jo je skoraj kap. Družina kot prva asociacija ji ni dala miru – dokler ji nisem pokazal, za kaj vse se ga lahko izkoristi. V njem lahko simuliraš spalnico kar na sprednjih sedežih, ko pa sem prižgal nekaj dišečih svečk, je bila že v sedmih nebesih. Če pa podreš zadnje sedeže, iz avta nastane majhna garsonjera in ni nama bilo težko preizkusiti, kaj vse se lahko počne v družinskem avtomobilu. Pri enoprostorcu tudi največji sovražniki seksa v avtu utihnejo in se lotijo posla."

Ocena

Strokovnjak

  • Udobnost: 10
  • Uporabnost: 10
  • Priporočljivi položaji: Ona zgoraj.

Ona

  • Udobnost: 8
  • Uporabnost: 9
  • Priporočljivi položaji: Jaz spodaj.

On

  • Udobnost: 10
  • Uporabnost: 10
  • Priporočljivi položaji: Leva noga na zahodu, desna na vzhodu.

Limuzina – življenje poslovneža (Mercedes Benz razreda E)

Mnenje strokovnjaka: "Pravilno sklepate; tisti, ki ima za mercedesa, ima tudi za hotelsko sobo! Ampak vse se ne vrti le okoli denarja. Štejejo tudi užitki in poslovneži, čeprav se navadno preveč posvečajo delu. Z manjšo gotovostjo bi si kaj podobnega upal trditi za oblikovalce prednjega dela potniškega prostora, ki je zapet in zategnjen. Z nekaj domišljije pa se ta, za prednjima sedežema, kaj hitro lahko spremeni v udobje prave hotelske sobe. Klop je zložljiva, kar pomeni, da je z njeno pomočjo mogoče dobiti prostor s povsem ravnim dnom in z dimenzijami, primerljivimi s tistimi pri francoskih posteljah. In da ne pozabim omeniti še prijetnega blaga, romantičnih lučk ..."

Njeno mnenje: "Včasih si zaželim nekaj luksuza in notranjost mercedesa, oprostite, smrdi po luksuzu. Potem me draži, da sem pleh p… . In jaz mirno priznam. Ko se ljubim v mercedesu, hočem, da je vse popolno. V njem se počutim kot kraljica in zahtevam, da se z mano tako tudi ravna. Zato ne grem nikamor; naj pride on k meni. Spustim ga pod sebe in se obrnjena proti njemu usedem nanj. Ta položaj obožuje; prsi ima na pladnju, ritnice pa na dosegu rok. Diši po usnju in po dragem. Lahko bi šla skozi učbenik kamasutre, pa si ne bi ogulila kolen."

Njegovo mnenje: "V Mercedesu je vedno dovolj prostora za ‘posteljne’ norčije, čeprav ni o njej ne duha ne sluha. Spredaj sicer ni preveč prostora, zato se je spet spravila name. Saj se ne pritožujem, prav všeč mi je bilo, toda v tej prostorni limuzini me je vonj po usnju razdražil, da sem postal čisto podivjan. Predlagal sem ji, da podreva zadnje sedeže in poizkusiva kakšne bolj sado-mazo igrice. Kdo bi si mislil, da lahko tudi z zavezanimi očmi vidiš zvezde. Naslednjič bova s seboj nujno vzela še bič in lisice."

Ocena

Strokovnjak

  • Udobnost: 3
  • Uporabnost: 4
  • Priporočljivi položaji: Vse, ki si jih upate izvajati v postelji.

Ona

  • Udobnost: 4
  • Uporabnost: 5
  • Priporočljivi položaji: Obrnjena proti njemu se usedem nanj.

On

  • Udobnost: 6
  • Uporabnost: 7
  • Priporočljivi položaji: V limuzini pustite domišljiji prosto pot.

Terenec – na deželi je lepo (Land Rover defender)

Mnenje strokovnjaka: "Nikar se ne zmrdujte nad obliko! Res je, ni sodobna, prinaša pa številne prednosti. V vsej druščini je to edini avto, s katerim se lahko odpravite izven urejenih cest. Pa tudi edini, v katerem vam ni treba skrbeti za čistočo. Torej ni nič čudnega, da so fantje, ki posegajo po teh avtomobilih, moški v pravem pomenu besede. In to znajo pokazati tudi v ljubezni. Na romantične večere zato preprosto pozabite in raje izživite svoj divji karakter. V tem avtu ni meja! Sedeža spredaj in klopi zadaj so robustni, prostora je na pretek, na voljo so vam kar tri vrste sedežev in vzmetenje je uglašeno tako, da prenese tudi najzahtevnejše preizkušnje."

Njeno mnenje: "Če je reč primerna za vožnjo po stari Ljubljani in džungli, bi mi bila lahko všeč. Če pa je primerna tudi za kuhanje kave in ljubljenje, potem pa … bi prav rada spoznala njenega lastnika. In če nič drugega, testna vožnja se lahko zavleče. Lahko ostaneš brez bencina nekje na samem, razgrneš odejo po tleh, se znebiš obleke in nadaljuješ v pustolovskem duhu. Tako zamenjaš vse mogoče položaje in vse mogoče terene, potem pa v miru popiješ kavo. In še paziti ni treba – notranjost lahko opereva kar s cevjo za zalivanje."

Njegovo mnenje: "Legende med džipi ni treba posebej predstavljati. Poleg obilice prostora spredaj in še posebej zadaj (kjer sva preživela večino časa) je zanimivo pobegniti z urejenih cest, daleč od nepovabljenih oči, ki v mestih prežijo na vsakem parkirišču. Pa sva se ustavila kar sredi hriba in poizkusila pod kotom 20 stopinj. Kako lahko nekaj stopinj spremeni pogled na seks! Pri odprtih zadnjih vratih je nevarnost le kakšen medved, ali pa komar. No, mene je komarka v zadnjo plat, jaz sem njo še močneje in uresničila se mi je stara fantazija v troje."

Ocena

Strokovnjak

  • Udobnost: 5
  • Uporabnost: 10+
  • Priporočljivi položaji: Ni ovir za …

Ona

  • Udobnost: 7
  • Uporabnost: 10
  • Priporočljivi položaji: Taborila bova – ne bova se prikazala iz avta.

On

  • Udobnost: 9
  • Uporabnost: 10
  • Priporočljivi položaji: Vzel sem si jo kar na tleh.

fotografije: Uroš Potočnik

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"