Škoda je delno razkrila športni terenec Kodiaq

8. 7. 2016
Deli

Škoda je objavila prve konkretne podatke in fotografije - sicer s kamuflažnim vzorcem na karoseriji - svojega velikega terenca Kodiaq, ki bo prvim kupcem na voljo v začetku prihodnjega leta.

Športni terenec dolžine 4,70 metra bo po želji kupca na voljo tudi s tretjo sedežno vrsto, druga vrsta pa bo vzdolžno prilagodljiva. Prtljažnik bo z največ 2.065 litri največji v razredu. Škoda Kodiaq bo opremljena tudi z vrsto sodobnih pripomočki za informacije, zabavo in povezljivost ter pomoč vozniku, med katerimi bodo tudi kamere za pregled nad okolico avtomobila, sistema za zaščito pešcev in sistem za pomoč pri vožnji prikolice. Inženirji so se sicer zamislili tudi bolj domiselne pripomočke, kakršna je plastična zaščita za robove vrat, ki se samodejno aktivira in prepreči majhne poškodbe v garažah ali na parkiriščih.

Škoda Kodiaq bo ob svoji predstavitvi na voljo s petimi različnimi motorji, med katerimi bo najmočnejši bencinski motor 2,0 TSI z največjo močjo 180 'konj'. Na voljo bo z ročnimi menjalniki in menjalniki DSG ter s prednjim ali štirikolesnim pogonom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"