Slovenska zmaga na vrhu e-mobilnosti v Berlinu

22. 5. 2015
Deli

Slovensko podjetje Avant car, regijski ponudnik električne mobilnosti, je na eni največjih evropskih konferenc s področja e-mobilnosti in tehnologij v Berlinu zmagal na tekmovanju naprednih in kreativnih podjetij s tega področja.

Konferenca v Berlinu sicer tradicionalno združuje najpomembnejše evropske akterje na področju električne mobilnosti. Postala je uveljavljena platforma za odprt dialog o razvojnih vidikih električne mobilnosti za mednarodne odločevalce iz poslovne, znanosti in politike. Na konferenci »eMobility summit« so med govorniki med drugim nastopili tudi Dieter Zetsche (predsednik uprave Daimlerja), Matthias Wissmann (predsednik nemškega avtomobilskega združenja VDA) in Magda Kopczynska (direktorica direktorata za inovativno in trajnostno mobilnost v Evropski komisiji).

Ustanovitelj in solastnik Avant cara Matej Čer je poudaril, da mobilnost čedalje bolj postaja storitev, ki nadomešča skrbi in obveznosti lastništva nad vozilom ter hkrati ohranja svobodo glede posameznikovih mobilnostnih potreb. Predstavil je tudi prednosti električne mobilnosti kot nič-emisijske rešitve za težave urabnih središč, skupaj s koristmi obnovljivih virov energije in ustrezne tehnološke podpore, ki vse to povezuje v napredno uporabniško izkušnjo za posameznika in družbo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"