Spomin na BMW 2002 Turbo

23. 5. 2016
Deli

BMW je na prireditvi v Villi d'Este ob Comskem jezeru predstavil študijo BMW 2002 Hommage, s katero se spominja BMW-ja 2002 Turbo.

Po besedah BMW-jevega podpredsednika za oblikovanje Adrian van Hooydonk, je serija pred natanko 50. leti, ko so jo prvič predstavili, pomenila začetek razvoja bavarske znamke v to, kar je do danes postala. Njen vrhunec, BMW 2002 Turbo, je bil prvi serijski avtomobil s turbinskim puhalom v Evropi, motor pa je kazal na BMW-jevo znanje na tem področju.

BMW 2002 Hommage, ki so ga zasnovali na kupeju serije 2, spominja na svojega slovitega predhodnika in njegove oblikovne linije združuje s sodobnimi oblikovnimi načeli. Karoserijo v svetlo modri barvi so opremili z aerodinamičnim paketom, ki avtomobilu daje izrazito športni videz, med elementi, ki spominjajo na predhodnika, pa izstopata žarometa z rumenim odtenkom svetlobe, ki je bil značilen za dirkalne avtomobile tistega časa.

BMW je v Cernobbio sicer pripeljal tudi vrsto svojih študij iz preteklih let in ključnih zgodovinskih modelov, s katerimi je opozoril na 100 let svojega obstoja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja