Button in Coulthard preskusila dirkalnik za relikros

29. 8. 2015
Deli

Britanska dirkaška zvezdnika iz formule 1 Jenson Button in David Coulthard sta na dirkališču Lydden Hill preskusila več kot 600-'konjski' dirkalnik za relikros. V bistvu dva: Button Minija, Coulthard pa DS 3.

Preskus je bil posnet za oddajo, ki ga bo BBC predvajal ob formuli 1. Kot zanimivost naj povemo, da je Button najprej sedel v VW Beetle letnika 1974, ki je bil podoben dirkalniku, s katerim je njegov oče nastopal v britanskem prvenstvu v relikrosu. Nato pa se je presedel v Minija RX Supercar, ki ga pripravlja JRM Racing, in odpeljal nekaj hitrih krogov. "To je povsem nekaj drugega, kar sem do sedaj doživel v dirkanju. Grozljivo je že, če si na stezi sam, zato si niti ne predstavljam, da se še prerivaš s štirimi ali petimi drugimi dirkači za prostor," je po izkušnji dejal Button.

Na asfaltno-makadamsko progo je zapeljal še David Coulthard, ki je dobil v roke kar dirkalnik DS 3 RX Supercar, ki ga ponavadi vozi Liam Doran. Coulthard se je z dirkalnikom za relikros že srečal, saj je na lanski dirki Race of Champions s Polom RX nastopal proti Pettru Solbergu. "V bistvu sem velik navdušenec relikrosa, saj morajo biti dirkači zelo talentirani, da lahko krotijo te zveri v tako spemenljivih pogojih, da o neposrednih borbah sploh ne govorim," je dejal Škot. (AMr) 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja