Dakar 2015: Na prvi etapi zmagal Al-Attiyah, Stanovnik dobro na 36. mestu

4. 1. 2015
Deli

Danes ob 7:50 po lokalnem času se je v Buenos Airesu s štartom prve etape uradno pričel dirkaški del šestintridesetega relija Dakar.

Med avtomobilisti je povedel in napovedal naskok na svojo drugo zmago (prvič je zmagal leta 2011) Nasser Al-Attiyah v Miniju, 22 sekund pred domačinom Terranovo, ki je seveda najbolj navdušil gledalce ob uvodni, le 175 kilometrov dolgi preizkušnji. Da dirkači z Miniji niso zasedli kar prvih treh mest, je poskrbel lanski zmagovalec Nani Roma pa je zaradi tehnične okvare, ki je bila posledica trdega pristanka po udarcu ob veliko grbino) izgubil kar tri ure in s tem pokopal vse možnosti za ponovno zmago že na samem začetku dirke. Dokaz, da se v prvi etapi lahko le malo pridobi in ogromno izgubi!

Tretji je bil zelo zadovoljni dirkaški multipraktik Robby Gordon, tudi letos nastopa s Hummerjem, četrti pa Giniel de Villiers s Toyoto. In Peugeoti 2008 DKR? Želeli so si boljšega štarta, saj je Sainz šele osmi z dvema minutama zaostanka, Peterhansel pa je desti, še pol minute za njim. Tretji voznik Peugeota, Cyril Despres, si je nabral že deset minut zaostanka. A dirka je še dolga.

Med motociklisti gre Miranu Stanovniku odlično, današnjo etapo je kljub temu, da je na uvodnih etapah vedno zelo zadržan, končal na 36. mestu. Etapo je dobil 25 letni Britanec Sam Sunderland na KTM-u, le nekaj sekund pred Portugalcem Paulom Goncalvesom na Hondi.

Več podrobnosti z relija Dakar med motociklisti najdete tule!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja