EP v reliju: v ciprskem prahu najboljši Al Rajhi

23. 9. 2014
Deli

Saudijec Yazeed Al Rajhi (Ford Fiesta RRC) je zmagovalec ciprskega relija, čeprav je bil zvezda omenjene dirke za evropsko prvenstvo Poljak Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5).

Kajetanowicz je bil najhitrejši že na uradnem treningu, nato pa je na prvi hitrostni preskušnji naredil napako in pokvaril volanski mehanizem svoje Fieste. Kot lahko vidite na spodnjem videoposnetku, so na mestnem superspecialu imeli težave s spremenljivo asfaltno podlago mnogi, med njimi tudi Čeh Jaroslav Orsak, ki je večino hitrostne preskušnje odpeljal po treh kolesih. Čeprav se je Kajetanowicz v nadaljevanju dirke trudil, se približal vodilnemu Al Rajhiju, vodstvo Saudijcu vseeno ni uspel prevzeti. Zato pa mu je oče Colina McRaeja podelil nagrado za najbolj hrabrega dirkača dirke.

"Nismo prepotovali 12 tisoč kilometrov zgolj zato, da bi gledali, pač pa smo prišli po zmago," je po dirki dejal Al Rajhi, ki je pred tem nastopal na reliju za svetovno prvenstvo v Avstraliji. Odličen tretji je bil Katarec Abdulaziz Al Kuvari, ki je tako osvojil pomembne točke za bližnjevzhodno prvenstvo v reliju (reli je namreč štel tako za evropsko kot bližnjeevropsko prvenstvo), žal pa se ni izšlo po načrtih Craigu Breenu (Peugeot 208 T16), Naserju Al Atijahu (Ford Fiesta S2000) in Robertu Consaniju (Peugeot 207 S2000), saj so vsi odstopili zaradi tehničnih težav.

Prihodnja dirka za evropsko prvenstvo bo od 23. do 25. oktobra v Švici. (AMr)

Rezultati

Trenutna razvrstitev v prvenstvu

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja