Gorska dirka Rechberg: dva dirkača presegla hitrost tristo na uro, Stankovič najhitrejši Slovenec

25. 4. 2017
Deli

Na otvoritveni dirki letošnjega evropskega prvenstva sta dva italijanska dirkača, Fagiolli in Merli, presegla magičnih 300 km/h! Od 220 udeležencev le desetrica Slovencev in peščica starodobnikov. Najhitrejši Stankovič, Bubnič zmagovalec v skupni uvrstitivi državnega prvenstva.

Borba za najvišjo stopničko Evropskega prvenstva je potekala le med dvema tovarniškima voznikoma. Tokrat je bil dirkač Oselle Christian Merli uspešnejši in je prepričljivo premagal aktualnega evropskega prvaka Simoneja Fagiollija, ki tekmuje s tovarniško Normo. Oba dirkača sta fascinirala z največjo hitrostjo, ki je presegla 300 km/h: Fagiolli je dosegel 302 km/h, Merli pa je bil le kilometer na uro počasnejši!

Izvrstna dirka v avstrijskem Rechbergu je bila prvič točkovana tudi za državno prvenstvo Slovenije. Priložnost, da se pomeri z evropsko elito, je zagrabila le deseterica slovenskih dirkačev. Na zelo hitri progi, v mrzlem, vendar suhem vremenu, je bil po pričakovanjih najhitrejši Milan Bubnič (Lancia Delta Integrale), ki je prepričljivo premagal Petra Marca (Mitsubishi Lancer EVO IX) in Aleša Preka (Honda Civic Type R).

S prvo letošnjo zmago je Bubnič napovedal še en suveren naskok na naslov državnega prvaka, medtem ko bo boj med Marcem in Prekom za naslov podprvaka veliko bolj negotov.

Državno prvenstvo v gorsko hitrostnem avtomobilizmu se bo nadaljevalo 7. maja na zagorski strani zagrebškega Slemena, vrnitev v Slovenijo pa bo na vrsti šele junija na Gorjancih.

Rezultati

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja