Jaka Valant z BMW M3 v rally!

8. 12. 2016
Deli
Jaka Valant z BMW M3 v rally! (foto: Uroš Modlic)
Uroš Modlic

Po hrvaškem reliju Poreč, kjer je nastopil s tremi ničlami na bokih kot predvoznik, lahko potrdimo: v sezoni 2017 slovenskega državnega prvenstva v reliju se Jaka Valant vrača - in to kar z BMW-jem M3!

Jaka Valant, ki je nekoč navduševal s pogumnimi bočnimi drsenji z dirkalnim Peugeotom 106, Opel Astro GSi in Fodom Focusom, se po okroglih 15 letih vrača med dirkače. Kupil je cenovno ugodnega BMW-ja M3, ki je bolj ali manj sameval v garaži, ga opremil z varnostno opremo, varnostno kletko in krajšim zadnjim diferencialom ter se že ogrel na letošnjem hrvaškem reliju Poreč kot predvoznik.

"Lahko potrdim, da bom spet dirkal. Glede na to, da sem poleti zelo zaposlen, bom zanesljivo nastopal na prvih in zadnjih relijih slovenskega državnega prvenstva z letnico 2017, mogoče pa še kakšnega vmes," je dejal Valant, ki je bil nekoč član ekipe Petrol racing.

Z nekaj optimizma lahko na naših relijih vidimo v akciji kar štiri BMW-je M3: Zrinskega, Zupančiča, Agniča in Valanta. No, Valant pravi, da za razliko od tekmecev nima pravega dirkaškega podvozja niti sekvenčega menjalnika, a dodaja, da zaradi tega ne bo nič manj zanimivo. Verjamemo! (AMr)

Foto: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja