Red Bull Air Race: Arch vrača udarec

14. 4. 2014
Deli

Dvoboj je bil enak, kot v Abu Dhabiju na prvi dirki prvenstva: v Rovinju sta se za zmago pomerila Paul Bonhomme in Hannes Arch.

Medtem, ko je pilotom na treningih in kvalifikacijah nagajala rahla burja, je na dirki potegnil zahodnik in vse  tisto, kar so 'naštudirali' na treningih in kvalifikacijah postavil na glavo. Zato smo v prvem krogu tekmovanja videli kup podrtih stožcev in med najboljših osem so se pravzaprav uvrstili vsi, ki so stezo preleteli brez podrtega stožca.

A tudi, ko so v igri ostali le še najhitrejši štirje, poleg Bonhomma in Archa še Japonec Muroja in Pete McLeod, je bilo jasno, da sta najhitrejša iz Abu Dhabija razred zase. Bonhomme je bil od Moroje in McLeoda hitrejši za več kot sekundo, a Arch pred kupom avstrijskih navijačev, ki so izkoristili priložnost in prišli v Rovinj, ni popustil in Bonhommu je vrnil za poraz na prvi dirki in ga prehitel za osem stotink sekunde.

Tako imata sedaj oba po 21 točk, a že na naslednji dirki čez dober mesec v Gdyniji (Poljska) se stvari lahko obrnejo na glavo - dovolj je le ena nepazljivost in podrt stožec.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"