Red Bull Air Race: nova zmaga Archa

28. 7. 2014
Deli

Hannes Arch je s tretjo zaporedno zmago na Red Bull Air Race, tokrat v poljski Gdynii, svojo prednost v skupnem seštevku povečal na 13 točk.

Arch je bil na tehnično zelo zahtevni progi z dolgim, 270-stopinjskim zavijem, v katerem so obremenitve pilotov dosegle 10G, na kvalifikacijah ni dosegal dobrih časov, a v finalnem nastopu 12 najboljših pilotov je spremenil linijo poleta skozi odločilni ovinek in dosegel čase, ki so bili za okoli dve sekundi boljši od vseh tekmecev.

Njegov največji konkurent v skupnem seštevku, Paul Bonhomme, je izpadel že v nastopu Super 8 (najboljših 8 pilotov), ko je dobil kazen zaradi previsokega letenja skozi vrata. Bonhomme je sicer trdil,d a ni bil previsok, a peto mesto je tako močno zmanjšalo njegove možnosti, da še ujame Archa.

Drugi je bil na koncu Nigel Lamb, tretji pa Matt Hall.

V tekmovanju razreda Challenger Peter Podlunšek tokrat ni nastopil (tekmovalci namreč ne nastopijo na vseh dirkah), zato pa bo na startu naslednje dirke sredi avgusta v slovitem angleškem Ascotu, kjer bo poskušal izboljšati svoj doslej najboljši rezultat, tretje mesto.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel