Reli: Peugeot in Mini

1. 9. 2014
Deli

Medtem ko je na češkem reliju evropskega prvenstva (Barum) malce presenetljivo slavil večkratni zmagovalec našega Saturnusa Vaclav Pech z Minijem JCW S2000 pred tovarniškim voznikom Škode Seppom Wiegandom (Škoda Fabia S2000), saj so odstopili tako Kevin Abbring, Craig Breen (oba Peugeot 208 T16) kot tudi trenutno vodilni v prvenstvu Esapekka Lappi (Škoda Fabia S2000), pa je ob slovensko-italijanski meji na dirki italijanskega prvenstva (Alpi) slavil veteran Paolo Andreucci (Peugeot 208 T16) pred Giandomenicom Bassom (Ford Fiesta R5 LDI) in Alessandrom Pericom (Peugeot 208 T16).

Dirka je bila zanimiva tudi zaradi pokala Mitropa, zato sta na njej nastopili tudi dve slovenski posadki. Medtem ko Aleksa Humarja in Asje Zupanc (kljub prijavi) ni bilo, pa je do odstopa zelo dobro kazalo Gregi Premrlu in Gregorju Brešerju (Citroën DS3 R3T), dokler ni njun Citroën začel goreti zaradi pregretega izpušnega sistema. Še huje se je zalomilo Klemnu Popitu (Citroën C2 R2), saj so mu organizatorji na administrativnem pregledu prepovedali nastopati zaradi prometnega zakona, saj pri njih mladi voznik ne sme voziti avtomobila, ki je močnejši od 70 kW.

Dve dirki pred koncem letošnjega pokala Mitropa je Humar še vedno na tretjem mestu, Zupanc na četrtem, Popit osmi in Premrl dvanajsti. (AMr)

FOTO: Uroš Modlic, ERC

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja