Večer prvakov: Aleš Prek znova avtomobilist leta

11. 12. 2011
Deli

Aleš Prek je z osvojitvijo naslova evropskega prvaka v gorskih dirkah pričakovano postal dirkač leta 2011. Na večeru prvakov je priznanje dobil tudi Avto magazin.

Aleš Prek je ponovil lanski uspeh, hkrati pa poudaril, da ga evropska lovorika v sezoni 2012 ne zanima. Letos smo imeli kar nekaj odmevnih uvrstitev, saj sta recimo Rok Turk in Enej Ložnar Kranjc (Peugeot 207 R3T) postala pokalna evropska zmagovalca v kategoriji 2WD v reliju, Asja Zupanc in Blanka Kacin (Mitsubishi Lancer EVO IX) pa sta bili najboljši v mednarodnem pokalu Mitropa.

Pri Avto magazinu smo kot medijski sponzor zelo veseli uspeha Preka, hkrati pa se moramo pohvaliti tudi z uspešnimi nastopi Luke Marka Grošlja (BMW M3) na avstrijskih driftih. Avto magazin pa je dobil priznanje za organizacijo domačih driftov.

Na podelitev je prišel tudi Italijan Piero Longhi, ki je letos postal naš državni prvak v Škodi Fabii S2000. Zakaj to omenjamo? Zato, ker je še nekaj ur pred slavnostno podelitvijo nastopal na Motorshowu v Bologni, po podelitvi pa je zopet sedel v avto in se odpeljal proti Bologni, kjer ga čakajo nedeljske vožnje. Kapo dol.

Čestitke vsem dirkačem tudi od ekipe Avto magazina! (AM)

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja