Zanardi s triatlona za volan

20. 10. 2014
Deli

13 leto po nesreči, zaradi katere je ostal brez nog (a kasneje postal paraolimpijski zmagovalec) je Alex Zanardi dosegel še enega izmed svojih ciljev.

Nekdanji prvak serije CART je prišel do cilja prestižnega havajskega triatlona Ironman. "Največ težav sem imel pri plavanju, saj je brez nog težko biti res hiter," je po nastopu povedal Zanardi, ki se je nato usedel na svoje ročno gnano tekmovalno kolo in prekolesaril 184 kilometrov, nato pa se presedel na olimpijski invalidski voziček in na njem oddelal še tekaški maraton. Zanardi je na koncu zasedel 273. mesto med 2.187 tekmovalci, ki so prišli do cilja, v svoji starostni kategoriji pa je bil devetnajsti.

Le teden dni zatem je nastopil še na dirki vztrajnostnega GT prvenstva Blancpain v Zolderju, kjer je po tem, ko so ga tekmeci kar dvakrat s trčenje pospravili s steze, dirko vendarle končal na 14. mestu.

Zanimiv film, posvečen obletnici Zanardijeve dirkašne nesreče in njegovemu športnemu udejstvovanju po njej, pa najdete na tej povezavi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"