Superluksuzni Mercedes S je Mercedes-Maybach S

20. 11. 2014
Deli

Po tem, ko so pri Mercedes-Benzu ukinili znamko Maybach kot samostojno znamko, se ta sedaj vrača kot oznaka za najprestižnejši Mercedes razreda S.

Mercedes-Maybach S 600 je 20 centimetrov daljši od razreda S z dolgo medosno razdaljo, kar pomeni, da je v njem več prostora, kot ga je bilo včasih v Maybachu 57. Ponuja najprestižnejše materiale v notranjosti, ekskluzivne dodatke, posebno osvetlitev in vrhunski audio in video sistem. V primerjavi s podaljšanim razredom S ima Mercedes-Maybach krajša zadnja vrata, zadnji sedeži pa so zaradi tega nameščeni za njihovo odprtino, da je tako zasebnost v avtu še večja. Seveda je Mercedes-Maybach tudi najtišji mercedes, in to kljub temu, da ga poganjata najzmogljivejša motorja brez oznake AMG: V12 biturbo s 530 'konji' v S600 ter V8 biturbo s 455 'konji' v različici Mercedes-Maybach S500.

Ker se bodo lastniki vozili zadaj, sta zadnja sedeža izjemno udobna. Naslonjalo je moč (ne glede na siceršnji položaj sedeža) pomokati med 19 in 43 stopinjami nagiba, na desni strani (torej za sovoznikovim sedežem) je še za 77 milimetrov več prostora za noge, seveda pa si je moč omisliti tudi masažno funkcijo. Držala za pijačo lahko to grejejo ali hladijo, oba potnika zadaj si klimatizacijo seveda nastavljata ločeno, omisliti pa si je moč tudi ionizator in dišavljenje zraka. Streha je za nekaj centimetrov višja kot pri klasičnem razredu S, Maybach pa je tudi okoli 150 kilogramov težji.

Novi Mercedes-Maybach so hkrati predstavili na salonu v Los Angelesu in v kitajskem Guangzhou - prav ZDA in Kitajska bosta (poleg Rusije) tudi najpomembnejša trga. Poleg S500 in S600 bo Mercedes-Maybach na voljo tudi kot šetvaljni S400 in tudi s štirikolesnim pogonom 4Matic. Cene? Okoli 20 tisočakov več kot navadni razred S z dolgo medosno razdaljo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"