Žganje gum in smukaški skok na skupni progi

29. 7. 2015
Deli

Volkswagen in Red Bull sta v razburljivem videu združila dva norveška vrhunska športnika: olimpijskega prvaka v smuku Aksela Lunda Svindala in voznika v svetovnem rally prvenstvu Andreasa Mikkelsena.

Svindal in Mikkelsen sta se v divjem drncu spustila po sloviti zaviti cesti Lyseveien, ki se na jugozahodu Norveške v 27 serpentinah na 29 kilometrih vije nad Lysefjordom. Mikkelsen se je v svojem 318-"konjskem" Volkswagnu Polu R WRC seveda držal ceste, Svindal pa je po neutrjenem snegu odsmučal kar povprek. Najbolj osupljiv je vsekakor bil Svindalov skok čez Mikkelsena, ki je drvel osem metrov pod njim. Svindal je ob tem dejal: "Da bi mi uspelo, sem moral natančno predvideti hitrost in čas skoka."

Ko je zmanjkalo snega je Svindal prisedel k Mikkelsenu in se skupaj z njim odpeljal do konca ceste v fjordu. Po Mikkelsenovih besedah je bil Svindal imeniten sovoznik, ki se je takoj vključil v dogajanje in opazil pomembne podrobnosti, kot denimo tedaj, ko je avtomobil za hip izgubil stik s cesto. Svindal je priznal, da Mikkelsenu nekoliko zavida sodelovanje na svetovnem rallyju, ko pa so Mikkelsena vprašali, če bi ga sprejel za sovoznika, je ta hudomušno odgovoril: "Aksela bi prav rad imel za sovoznika, a mora najprej izgubiti nekaj mišične mase."

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"