Teslina polnilna postaja v Ljubljani

21. 8. 2014
Deli

Lastniki Teslinih električnih avtomobilov bodo odslej svoje avtomobile lahko polnili tudi na Supercharger polnilni postaji v Ljubljani.

Prva tovrstna polnilna postaja (pri Tesli jo imenujejo Supercharger) s šestimi polnilnimi mesti, na katerih se lahko avtomobili napolnijo v le dobre pol ure (na domačem priključku bi to vsaj osem ur), je postavljena na parkirišču hotela Four Points by Sheraton Mons, kar pomeni, da je idealno dostopna z ljubljanske obvoznice. Polnjenje na njej je za lastnike vozil Tesla brezplačno (kot na vseh tovrstnih polnilnih postajah na svetu), lokacija ljubljanske pa ne pomeni le, da bo hotel Four Points by Sheraton postal idealno postajališče za lastnike teh avtomobilov na poti v južni del Evrope, temveč tudi, da se je Slovenija vpisala na zemljevid držav s temi trenutno najzmogljivejšimi polnilnimi postajami. Ljubljanski Four Points je tudi prvi izmed hotelov verige Starwood, ob katerem stoji polnilna postaja za Teslina vozila.

Pri postavitvi je sodelovalo tudi podjetje Avant car, ki je 'krivo' tudi za to, da se po slovenskih cestah vozi že skoraj 20 avtomobilov Tesla Model S, večinoma v poslovnem najemu preko tega podjetja.

Naslednja Supercharger postaja na slovenskih tleh bo na primorskem koncu, tokrat bo zanjo, tako je slišati, poskrbel Petrol, pri Tesli Motors pa pravijo, da se bo mreža kmalu razširila tudi na hrvaškem, tako v smeri proti Srbiji kot proti Dalmaciji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol