V novem Avto magazinu: novi Smart, jeseni že nova Fabia, Espace in Jaguar XE.

24. 7. 2014
Deli

V novi številki Avto magazina razkrivamo Škodo Fabio in Jaguarja XE, ter predstavljamo novega Smarta, ki ga bodo izdelovali tudi v Novem mestu.

Jaguarjev adut v boju z Audijem A4, BMW serije 3, Mercedesom razreda C in ob drugih tudi z Lexusom IS, model XE se bo ponašal z aluminijasto zgradbo, športnim podvozjem in zmogljivimi motorji. Pri Jaguarju namreč obljubljajo tudi superzmogljivo različico, ki bo zmogla prek 300 km/h. Razkrivamo.

Škoda je v javnost poslala prve skice nove Fabie, ki bo premiero doživela na jesenskem pariškem avtomobilskem salonu. A ker se bo ta zgodil že relativno kmalu, je jasno, da predserijski modeli že obstajajo in tudi naši avtomobilski vohuni so jih v svoje fotografske objektive že ujeli. Predstavljamo.

Pri Daimlerju so razkrili karte in predstavili novi Smart, katerega večjo, torej štirivratno različico bodo izdelovali v novomeškem Revozu. Zato ne čudi, da je v notranjosti mogoče zaznati sorodstvene vezi z Renaultovim Twingom. Predstavljamo.

Tudi na slovenske ceste je že zapeljal novi Mini, zdaj pa je prenova doletela tudi različici Countryman in Paceman. Če slučajno ne veste - Mini Coutryman je v Sloveniji najbolje prodajani Mini. Vozili smo.

Škoda z Octavio že od njenega nastanka dosega dobre prodajne rezultate, ki jih posebne različice samo še dopolnjujejo. Tudi hribolazniška različica Scout. Vozili smo.

Ni jih malo, ki trdijo, da niso Mercedesi nove generacije zgolj dobri, ampak tudi lepi. Pa ni nujno, da je govora samo o najdražjih različicah - prav nič ne manjka tudi 'Baby' Mercedesu, torej razredu C. Privlači tudi v karavanski izvedenki. Vozili so.

Čeprav je zima že za nami, pa to ne pomeni, da gumarji o njej ne razmišljajo. Vredestein je predstavil novo različico Quatrac 5, mi pa smo jo tudi preskusili. Vozili smo.

In ko je že govora o gumah, ne prezrite zapisa o temi, ki se je slovenski vozniki premalo zavedamo - nadzoru tlaka v gumah. Skoraj polovica se nas vozi s prenizkim tlakom v gumah! Tehnika

Splošne gospodarske razmere pri nas niso obetavne, toda prodajne številke osebnih avtomobilov na slovenskem trgu slabih napovedi ne potrjujejo. Aktualno.

Kdaj če ne poleti, je čas za kabriolet? Seveda v Sloveniji, ostali letni časi so pri nas pač premuhasti, zavist pa prevelika. Audi z novo trojko žanje lepe uspehe, manj pa pričakujejo od kabrioletske različice. Jasno, veliko manj je namreč tistih, ki radi v vožnji z avtomobilom tudi uživajo. Kratki test.

Testov v novem Avto magazinu ne manjka, poleg kabrioletskega Audija A3 smo preizkusili še Hondo Civic Tourer 1.6 i-DTEC, Opel Merivo 1.6 CDTi, Peugeota 308 1.2 e-THP, objavljamo pa tudi zapis o podaljšanotestni Škodi Octavii 1.6 TDI.

V tokratnem Avto magazinu bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji motociklov. Reportaža z visokogorske ceste Großglockner Hochalpenstraße je zgolj začetek, vzporedno smo namreč preskusili kar šest motociklov- po dva BMW-ja GS, dva Triumpha Tiger in dve Yamahi MT.

Če vam kri po žilah vseeno še ni hitreje zaokrožila, pa vam bo zagotovo ob dirkaškem testu Seata Leona Cup Racer. Na vranskem smo namreč preskusili Seatov čisto pravi dirkalnik. Dirkaški test.

Na športnih straneh pa vam v tokratnem Avto magazinu ponujamo zapise s prvenstev Relikrosa, formule 1in motoGP, ter rubriko Sto oktanov z avto-moto novicami iz domačih in tujih logov.

Kupujete rabljen avto? Naslednji članek v naši seriji nasvetov o varnem nakupu rabljenega avtomobila podrobneje predstavlja, kaj vse je treba na avtomobilu pregledati in kako odkriti napake, tudi ko je govora o tehniki. Rabljeni avtomobili.

Novi Avto magazin 16/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 17/2014, izide 7. avgusta 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja