V novem Avto magazinu: Razkrivamo novi Renault Megane, vozili smo Golfa GTI

16. 5. 2013
Deli
V novem Avto magazinu: Razkrivamo novi Renault Megane, vozili smo Golfa GTI

V novem Avto magazinu razkrivamo, da se sedanji Renault Megane počasi poslavlja, saj že konec leta prihaja nova, že četrta generacija.

Seveda bo nadaljeval oblikovno smer novega Clia in Capturja, za katero se zdi, da so jo kupci dobro sprejeli.

Čeprav se v Evropi kriza še ni poslovila, pa se svetovna avtomobilska industrija počasi že pobira. Tako praktično vsak avtomobilski salon prinese nekaj novega, zanimivega in realnega! Že nekaj časa so v modi terenski (SUV) avtomobili, v Šanghaju ni bilo nič drugače. O njih se je v novem Avto magazinu razpisal Tomaž Porekar.

Golf, Golf, Golf... Ko se omenja avto srednjega razreda, brez Golfa ne gre. Takšen ali drugačen, Golf je zanimiv za vsakogar, sploh pa, če je pisanja o športnih različicah, kot sta GTI in GTD. V novi, sedmi generaciji je izbira še pestrejša. Zakaj, si lahko preberete seveda v novem Avto magazinu.

Škoda nadaljuje svojo modelsko ofenzivo. Jasno, kakovost ni sporna, kljub češkemu poreklu gre vendarle za 'nemški' avtomobil. In ker so kupci tudi v razredu cenejših modelov zahtevni, predvsem pa racionalnejši, je za marsikoga pravšnja izbira Octavia Combi. Zdaj je že na voljo!

Redki so avtomobili, ki se v neizprosni avtomobilski konkurenci prebijajo iz leta v leto, oziroma kar iz desetletja v desetletje. Pri Toyoti to znajo, zadnji, ki mu je to uspelo je seveda Rav4. Temeljito smo ga preskusili in vtise strnili v obširnem testu.

Časi ki jih živimo, so pri marsikomu zahtevali zategnitev pasu. Posledično je to pomenilo, da si je marsikateri kupec novega avtomobila kupil za številko manjši avto, kot ga je imel doslej. Pa je zaradi tega kaj na slabšem? Odgovore vam lahko ponudijo kratki testi Audija A3 Sportback 2.0 TDI, Hyundaija i30 1.4 CRDi in Honde Civic 1.8 i-VTEC Sport.

Začetek maja je čas, ko se ob avstrijskem Vrbskem jezeru zberejo ljubitelji športnih oziroma predelanih avtomobilov, seveda s Volkswagnovo značko na nosu. Ostali sicer niso prepovedani, zaželeni pa tudi ne! Objavljamo reportažo z avtomobilske 'veselice'.

Novo mesto ni poznano samo po Renaultih, tam domuje tudi Adria Mobil, ki si svoji izdelki (brei avtodomi) utira pot tudi na mednarodnih trgih. Saj veste - počitniške prikolice in avtodomi... Dve novosti predstavljamo v novem Avto magazinu.

Motociklistom v prebiranje ponujamo zapise o motociklih znamke Beta, namenjenih širnim prostranstvom in brezpotju.

Oktanski zapisi pa ponujajo zanimivosti iz sveta motošporta, torej tudi s tekmovanj MotoGP, formula 1, logaškega drifta, prve dirke v prvenstvu DTM, reliju Saturnus in še marsičem.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"