Novice Promocijsko sporočilo

Varneje na spletu z Internet Explorerjem 8

30. 3. 2010
Deli

Splet je nepogrešljiv del našega vsakodnevnega življenja, ki pa ob mnogih prednostih prinaša tudi nekatere nevarnosti. Povečuje se število načinov, s katerimi hekerji in zlonamerna spletna mesta poskušajo namestiti viruse, poškodovati računalnike, pridobiti osebne informacije in nadzorovati naše delovanje v spletu. Najnovejša različica Microsoftovega spletnega brskalnika Internet Explorer krepi zaščito pred temi napadi z več novimi in izboljšanimi funkcijami.

Filter SmartScreen

Internet Explorer 8 z novim filtrom SmartScreen ščiti pred nenamerno namestitvijo škodljive programske opreme, ki lahko ogrozi podatke, zasebnost ter identiteto, obenem pa poškoduje računalnik in dragocene podatke.

Če je filter SmartScreen aktiven in boste poskusili obiskati spletno mesto, ki se obravnava kot nevarno, se bo prikazal spodnji zaslon z nadomestnimi možnostmi.

Filter SmartScreen vsak dan ustavi več kot 2 milijona napadov

S pomočjo vgrajene funkcije SmartScreen je Internet Explorer 8 od predstavitve zaustavil že več kot 350 milijonov spletnih napadov s pomočjo škodljivih programov. SmartScreen tako v povprečju vsak dan zaustavi več kot 2 milijona napadov.

Označevanje domene

Označevanje domene omogoča lažje razumevanje spletnih naslovov (URL-jev), tako da se izognete zavajajočim spletnim mestom in mestom z lažno identiteto, ki vas poskušajo preslepiti z zavajajočimi naslovi. Ime domene je v naslovni vrstici označeno s črno, preostanek URL-ja pa s sivo, tako da lažje prepoznate resnično identiteto strani.

Filter skriptnega izvajanja na več mestih

Internet Explorer 8 ima vgrajeno tudi zmogljivost zaznavanja škodljive kode, ki se izvaja na nevarnem spletnem mestu. S tem vas ščiti pred zlorabami, ki bi lahko vodile v razkritje podatkov, krajo piškotkov, krajo računa/identitete in druge nevšečnosti. Ti napadi so postali vodilna grožnja v spletu, zato so pri Microsoftu za večjo varnost na spletu v Internet Explorer 8 vključili poseben filter tudi za tovrstne napade.

Preprečevanje izvajanja podatkov

Preprečevanje izvajanja podatkov (DEP) je varnostna funkcija, ki dodatno ščiti računalnik pred virusi in drugimi varnostnimi grožnjami tako, da preprečuje nevarni računalniški kodi zapisovanje v posebnem delu pomnilnika računalnika.

Uporabljate najnovejšo različico?

Ključni element varnega brskanja je uporaba najnovejše različice spletnega brskalnika, ki lahko zagotovi najsodobnejše varnostne funkcije. Če še vedno uporabljate Internet Explorer 6 ali 7, se zelo priporoča čim prejšnja namestitev nove različice, ki jo lahko prenesete z naslova www.ie8.si.

Povezave:

Varnost in zaščita (v slovenščini)