Video: Seat Ibiza in dvojni okrogli jubilej

1. 10. 2014
Deli

V tridesetih letih do številke 5 milijonov.

V Seatovi španski tovarni v Martorellu je 29. septembra (2014) s proizvodnih trakov zapeljala Seat Ibiza z zaporedno številko 5 milijonov. Legendarni španski model je slednjo dočakal po okroglih tridesetih letih. Kot se za takšen jubilej spodobi, so zaposleni na proizvodni liniji najbolje prodajanega modela praznovali izdelavo petmilijonte Ibize skupaj s predsednikom upravnega odbora družbe SEAT Jürgnom Stackmannom, podpredsednikom, pristojnim za proizvodnjo, dr. Andreasom Tostmannom, direktorjem tovarne v Martorellu Stefanom Lothom in predsednikom delavskega sveta Matíasom Carnerom.

Kot rečeno, je Seat Ibiza najbolje prodajani, hkrati pa tudi največkrat izvoženi španski avtomobil, saj so jih kar 70 odstotkov (približno 3,5 milijona) prodali zunaj meja Španije in to v več kot 75 državah, seveda tudi v Sloveniji. No, naš trg seveda ni med najpomembnejšimi, je pa zato Seat Ibiza najbolj zaželena v Italiji, Franciji, Nemčiji, Veliki Britaniji, Portugalski, Mehiki...

Tovarno Martorell iz španske Barcelone, kjer je zaposleno 1.600 ljudi (pomaga pa jim še 700 robotov), dnevno zapusti 700 Seat Ibiz.