Volkswagen Amarok z motorjem V6 TDI

3. 5. 2016
Deli

Volkswagen je prenovil svoj poltovornjak Amarok, ki se po novem ponaša predvsem z zmogljivim 3-litrskim turbodizelskim motorjem V6, ki je zamenjal dvolitrskega štirivaljnika.

3-litrski motor TDI bo na voljo v treh različicah z močmi 163, 204 in 224 'konj'. ki bodo vsi ustrezali okoljskim merilom Euro 6, razpolagali pa bodo tudi z zajetnim navorom 550 njutonmetrov, ki bo na voljo že pri 1.500 vrtljajih na minuto in bo za 130 njutonmetrov višji kot v opuščenem motorju. Poraba naj bi ob tem znašala 7,6 litra dizla na sto kilometrov. Prva bo na voljo najmočnejša različica motorja, ki v prodajne salone prihaja septembra.

Amarok bo na voljo tudi s tremi pogonskimi možnostmi. Najosnovnejši bo pogon na zadnji kolesi, štirikolesni 4Motion pa bo na voljo kot priključljivi s prioriteto zadnje preme in v kombinaciji z ročnim menjalnikom ali pa stalni z diferencialom Torsen in 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Nekaj osvežitve je bil sicer deležen prednji del z led dnevnimi lučmi, led osvetlitev je tudi zadaj, osvežitve pa je deležna tudi notranjost.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja