Volkswagen prehitel Toyoto

28. 7. 2015
Deli
Volkswagen prehitel Toyoto (foto: Volkswagen)
Volkswagen

Kot poroča Automotive News Europe, je Volkswagnu očitno tri leta pred rokom uspel cilj postati avtomobilsko podjetje z najboljšo prodajo na svetu.

V prvi polovici letošnjega leta so namreč na ravni koncerna prodali 5,04 milijona novih avtomobilov s čimer so s prvega mesta zrinili Toyoto, ki je v enakem obdobju prodala 5,02 milijona avtomobilov.

Razlika v prodaji med obema znamkama je sicer minimalna in ji ni toliko botrovalo povečanje, ampak bolj razlika v upadu prodaje, ki ni bil tako korenit kot pri Toyoti. Pri Volkswagnu so namreč zabeležili 0,5-odstotno zmanjšanje prodaje, pri Toyoti pa je to znašalo 1,5 odstotka, k čemur je najbolj pripomogla oslabitev prodaje na kitajskem trgu, v Rusiji in nekaterih južnoameriških in jugo-vzhodno azijskih trgih. Kot obliž na rano je Volkswagen v enakem obdobju zabeležil povečanje prodaje na evropskem trgu, pri čemer sta mu najbolj pomagala Volkswagen Passat in Porsche Macan.

Na tretjem mestu sicer ostaja General Motors, ki je v prvi polovici letošnjega leta zabeležil 1,2-odstotni padec prodaje in prodal 4,86 milijona vozil.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja