Že 70 bencinskih servisov s plinom

30. 7. 2014
Deli

Avtoplin je uporabnikom na voljo že na 70 Petrolovih bencinskih servisih v Sloveniji.

Pri Petrolu nadaljujejo z izgradnjo bencinskih servisov, ki ponujajo tudi avtoplin. Uporabniki se lahko z avtoplinom v Sloveniji že oskrbijo ob celotnem avtocestnem križu, pa tudi v vseh večjih mestih in mestnih vpadnicah. Z zadnjima dvema bencinskima servisoma v Kranju (Staneta Žagarja 65) in na Ravnah na Koroškem, pa se je število bencinskih servisov, ki ponujajo tudi avtoplin povzpelo že na število 70, pri Petrolu pa že najavljajo tudi nov bencinski servis v Štalonih, ki bo od Avgusta naprej prav tako ponujal avtoplin. Avtoplin je tako mogoče natočiti že na 164 Petrolovih bencinskih servisih doma in v tujini, od tega na 70 v Sloveniji, 59 na Hrvaškem, na 7 v Črni gori, na 10 v Bosni in Hercegovini, na 8 v Srbiji in na 8 na Kosovu.

Zakaj avtoplin? Je eno najbolj razširjenih alternativ klasičnim naftnim gorivom, saj se z uporabo pogona na avtoplin stroški, ki se porabijo za nakup goriva, skoraj prepolovijo. Razlika med ceno avtoplina in 95-oktanskega motornega bencina znaša trenutno kar 71 centov na liter.

Petrol v partnerskem sodelovanju z italijanskim proizvajalcem plinskih sistemov Lovato tudi predeluje vozila na plin. Paketna ponudba je najugodnejša glede na razmerje med kakovostjo sistema, vgradnjo ter ceno ob posebni akciji za uporabnike Petrol klub kartice. V mehaničnih delavnicah Tip Stop Vianor vgrajujejo odličen plinski sistem z več kot 50-letno tradicijo in vrhunskim razvojem.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja