Ženeva 2010: Bentley Continental Flying Star

1. 4. 2010
Deli
Ženeva 2010: Bentley Continental Flying Star

V Bentleyjevih prodajnih katalogih boste zaman iskali družinski rabi bolj prijaznega eksota, kar pa še ne pomeni, da jih ni. Po kombijevsko različico Continentala GTC lahko namreč skočite k italijanskemu karoseristu Touring Superleggera.

Zahtevajte model Bentley Continental Flying Star, a bodite pripravljeni, da vam bodo z zlate kreditne kartice odšteli najmanj 590 tisočakov. Evrov, ne tolarjev, se razume.

Podjetje Touring je sicer znano že od daljnega leta 1926. V svoji zgodovini so predelovali številne avtomobilske ikone, od Alfa Romea 1900 Sprint do Aston Martina DB5 in Maseratija 5000 GT.

Bentley Continental Flying Star je do A-stebričkov enak Continentalu GTC. Vrata prtljažnika se v Leteči zvezdi odprejo električno, za njimi pa zazija dva metra dolga nakladalna površina (če so zadnji sedeži položeni) in od 400 do kar 1.200 litrov velik prtljažnik.

Za hitro potovanje prtljage skrbi 560-'konjski' W12, ki ga lahko po želji nabrusijo tudi na 610 'konjev'. Veliko Bentleyjev Continental Flying Starov ne bo, saj načrtujejo, da jih bodo izdelali le 20 primerkov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja