Zmagovalec 24 ur Le Mansa v akrobatskem letalu Petra Podlunška

7. 7. 2015
Deli
Zmagovalec 24 ur Le Mansa v akrobatskem letalu Petra Podlunška (foto: Red Bull)
Red Bull

V letalo slovenskega pilota Petra Podlunška je pred 4. dirko za svetovno prvenstvo Red Bull v Budimpešti prisedel belgijsko-nemški dirkač André Lotterer.

"Bojim se, da postajam zasvojen z letenjem," je Lotterer povedal takoj po pristanku, popolnoma navdušen, zadet od adrenalina in odločen, da se po končani avtomobilistični karieri loti izpita za motorno letalo.

Trikratni zmagovalec dirke 24 ur Le Mansa z Audijem in Podlunšek sta se spoznala v Čibi, kjer si je dirkač "privoščil" pilota z divjim dirkanjem po japonskih cestah. Lotterer je več kot deset let tekmoval v japonski Super Formuli in se na Japonskem počuti kot doma. Danes je bilo razmerje moči drugačno, kralj vzletne steze in zraka nad njo pa Podlunšek, ki je Lottererja "stresel" dosti bolj kot običajne potnike.

"André se je res izjemno dobro držal. Se vidi, da je dirkač svetovnega formata. Dobil je tisto, za kar je prosil, torej malo več akrobacij, malo več G jev, malo več dinamike. Pravi, da je precej drugače kot avtu, sem pa prepričan, da je danes občutil nekaj podobnega kot jaz, ko sem prisedel v njegov avto." je povedal sproščeni Peter Podlunšek, ki mu takšne aktivnosti pred tekmo zgolj koristijo, ker služijo kot trening in kot anti-stres.

André Lotterer je nad letališčem v Budimpešti doživel vožnjo svojega življenja. "Nisem letel prvič, polet z dirkalnim letalom sem preizkusil že v Čibi, a danes mi je Peter pokazal malo več. Ob vseh G-jih, ki so mi danes zategnili obraz, lahko rečem, da je bila to zame povsem nova izkušnja. Zavedam se, da tole postaja nevarno, saj sem komaj pristal pa že razmišljam, kdaj bi lahko spet letel. Postajam zasvojen?"

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja