Tesla

Tesla je v svetu avtomobilizma eno izmed najmlajših podjetij, saj je bilo ustanovljeno šele leta 2003. Celoten projekt je bil takrat začet s strani petih posameznikov, ki so verjeli, da lahko izdelajo vsakodnevno uporaben avtomobil na elektriko, ki bo hkrati hitrejši, boljši in bolj zabaven, kakor avtomobili z motorji z notranjim izgorevanjem. Njihova vizija se je uresničila leta 2008 s športnim kabrioletom Tesla Roadster, nato pa so se usmerili v ...

Tesla je v svetu avtomobilizma eno izmed najmlajših podjetij, saj je bilo ustanovljeno šele leta 2003. Celoten projekt je bil takrat začet s strani petih posameznikov, ki so verjeli, da lahko izdelajo vsakodnevno uporaben avtomobil na elektriko, ki bo hkrati hitrejši, boljši in bolj zabaven, kakor avtomobili z motorji z notranjim izgorevanjem. Njihova vizija se je uresničila leta 2008 s športnim kabrioletom Tesla Roadster, nato pa so se usmerili v izdelavo prestižnih športnih limuzin. Od leta 2017 podjetje proizvaja tudi električne avtomobile srednjega razreda in pa prvi električni tovornjak/polpriklopnik.

Članki

Video: avtonomni Tesla Model S povozil avtonomnega robota

Tesla na sodišču zaradi zlorab slovenskega in hrvaškega delavca

Tesla prihaja v Evropo?

Nemški kupci vozil Tesla morajo vrniti subvencijo za nakup električnih vozil

Tesla beleži porast umika naročil za Model 3

Tudi Tesla ni imuna za serijske napake v vozilih

Avtonomni avtomobili tarča kritik ameriških senatorjev, zahteve po ureditvi zakonodaje

Tesla bo predvidoma že prihodnje leto začel izdelovati Model Y

Uberjev avtonomni avto je povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom, testiranja ustavljena

Po Škodi v oglaševalski 'vojni' z znamko Tesla zdaj še Hyundai

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri