Poglejte, jaz sem direktor javne agencije!; kolumna: Dušan Lukič - Kolumne - Avto Magazin

Poglejte, jaz sem direktor javne agencije!; kolumna: Dušan Lukič

No, ne jaz, to je seveda Igor Velov, človek, ki je bil (in je začuda še) direktor Agencije za varnost prometa v letih, ko je slovenska prometna varnost klecnila.

9. 12. 2016

Ko je prevzel agencijo (AVP), je bila dobra. Leto zatem je bila (seveda večinoma zaradi prizadevanj predhodnikov) še boljša, potem pa se je vse obrnilo navzdol. In Velov in AVP ob tem nista naredila praktično nič učinkovitega. Se je pa ob tem veliko smehljal, kot se je prejšnji teden v oddaji na Pop TV, kjer ga je Uroš Slak dokončno 'demontiral' in mu dokazal, da ni primeren niti za vratarja, kaj šele direktorja AVP. In v oddaji prisotni minister ni imel jajc, da bi Velova spravil na smetišče zgodovine kar tem, v oddaji – poteza, s katero bi rešil marsikatero življenje in si nabral neskončne PR-točke med ljudstvom.

Svoje čase sem velikokrat kritiziral Bojana Žlendra, nekdanjega direktorja takratnega ekvivalenta agenciji. Še vedno trdim, da so bile kritike upravičene, saj je bilo tedaj delo zelo enostransko (posledice so opazne še zdaj), a v primerjavi z Velovom je bil Žlender prometnovarnostni heroj.

Slednji ni namreč naredil praktično niti ene resnično učinkovite poteze. Namesto da bi (tudi v parlamentu in s pomočjo sodnega sistema) prisilil ostale državne organe (tudi ministrstva in ministre), da skrbijo za ceste, da bi poskrbeli, da se v zakonodajnem postopku znajdejo ostrejši (pa ne po višini denarnih kazni) predpisi, da bi poskrbeli, da vsaka organizacije, v kateri se je zaznalo goljufanje, takoj ostane brez licence ... Vsi bi kaznovali (in to drakonsko) le voznike – ne pa tudi ostalih, ki so ravno tako kršili predpise – in jih kršili še bolj brezobzirno.

A vse, kar je znal Velov v oddaji povedati, je bilo, da je direktor AVP in da ne razume vprašanj – ki so jih ostali v studiu (in verjetno tudi osnovnošolci pred televizorji) zlahka razumeli.

Velov ne razume, zakaj bi moral kranjskega župana Trilarja (ja, tistega, ki se je pijan zaletaval in sramotno ni odstopil) takoj in odločno pozvati k odstopu in pretrgati vse stike z njim (tudi na političnem področju)? In tega ne razume človek, ki bi moral biti prvi med tistimi, ki opozarjajo na nesprejemljivost alkohola za volanom, človek, ki bi moral biti 1000-odstotno netoleranten do takega početja, človek, ki bi se moral, dokler je na funkciji, odpovedati tudi lastnemu otroku, če stori kaj takega. In nima (v AVP, ki mora prometno kulturo vcepiti javnosti) prav nobenega znanja o tem, kaj je komunikacija z javnostjo in kako bi se moral v njej obnašati direktor AVP. Ne, vse, kar Velov zna, je stavke začenjati s: 'Poglejte, jaz sem direktor javne agencije ...' Ja, Velov, vemo, In to zelo, zelo zanič direktor.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri