Uvodnik Dušan Lukič: Oportunisti

Ljubitelji domačega relija so bili zadnje tedne na trnih. Kdo bo vozil kateri avto? Bomo videli kak avto razreda S2000? Dva? Tri?

24. 3. 2011

Najprej smo dobili potrditev enega (Rok Turk s Peugeotom 207), potem pa so se začele zgodbice s skupnim imenovalcem Škoda Fabia S2000. Porsche Slovenija, slovenski uvoznik te znamke, se je pohvalno odločil, da je čas, da poskusijo priti na vrh državnega prvenstva v reliju – torej da pripeljejo Fabio S2000. Prve govorice so avto umeščale na idrijski konec, naslednje v Maribor. A končala je pri Target Motorsportu, za volanom bo sedel Aleks Humar. Lepo, bi rekli. Pa ni.

Targetovci so namreč v svojem pohodu prek trupel do Fabie pokazali, da so jim kulturni poslovni odnosi tuji. Svojega dolgoletnega partnerja, Citroën, so po domače povedano nategnili (in prav nič ne bi bil začuden, če bi, ko bi se jim ponudila priložnost, podobno storili tudi s Škodo). Francoska znamka jih je (z več ali manj denarja, a vedno z vsem srcem in trudom) podpirala že leta. Letos se je projekt imenoval Citroën DS3 R3T in avto je bil že v Sloveniji, citroënovci so skoraj vse svoje trženjske aktivnosti za civilnega DS3 Racing podredili dirkaškemu projektu, znan je bil datum predstavitve civilnega avta skupaj z dirkaško različico in opremo. In potem je nekega dne v medije kapnila novica, da so targetovci DS3 prodali – Citroën pa so o tem obvestili tik pred zdajci, ko je bilo prepozno, da bi ti našli alternativno rešitev ali vsaj prilagodili svoje načrte.

Ne, Fabia se je znašla tukaj, DS3 se je odselil v Avstrijo, voznik je ostal brez sedeža, tradicionalni sponzor pa brez projekta. Posledica: močno dvomim, da bo Citroën v prihodnjih letih v slovensko dirkanje vložil kak evro. Popolnoma razumljivo.

In mimogrede: targetovci so vmes skoraj podrli še Peugeotov projekt, saj so menda snubili Roka Turka ... Letos bodo, o tem skoraj ni dvoma, osvojili naslov. Fabia je odlična, Aleks pa vrhunski voznik. Koliko pa je vreden tak 'prek trupel' osvojen naslov, se odločite sami ...

Dušan Lukič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri