Akrapovič odhaja na svoj prvi Erzbergrodeo

27. 5. 2019
Deli
Akrapovič odhaja na svoj prvi Erzbergrodeo

Podjetje Akrapovič bo na spektakularnem štiridnevnem tekmovanju v opuščenem avstrijskem rudniku Erzberg prvič nastopil kot uradni partner tekmovanja.

Štiridnevni dogodek je spektakel, poln akcije in adrenalina, ki se idealno ujema z Akrapovičevim etosom. Steza, na kateri poteka t. i. prolog in je poznana pod imenom Železna cesta Blakläder, se vzpenja 1.466 m nad morjem in je dolga 15 kilometrov. Za vse tekmovalce je velik izziv, saj je polna šikan, vzponov in spustov pri veliki hitrosti ter ovinkov na neutrjenem terenu. Zaradi velike tehnične zahtevnosti sta tehnika vožnje in izbira najboljše linije pri vsakem ovinku ravno tako pomembna kot čim hitrejša vožnja po ravnini. Boljša odzivnost, večja moč in vzdržljivost so stvari, ki odlikujejo Akrapovičeve izpušne sisteme, in ravno te so ključne za uspeh na Erzbergu, pa naj gre za prolog na Železni cesti Blakläder, dirko Rocket Ride ali za druge izzive, ki jih ponuja železni velikan.
 
Dirka Erzbergrodeo ponuja »štiri dni polnega plina«. Ta slogan idealno povzema razburljivo srečanje več kot 1.500 ambicioznih dirkačev iz več kot 40 držav, ki se bodo zgrnili nad slikovito pokrajino okoli rudnika Erzberg na avstrijskem Štajerskem, da bi preizkusili svoje sposobnosti na enem od najzahtevnejših terenov na svetu. Podjetje Akrapovič bo imelo na dogodku vidno vlogo, saj bo Akrapovičev hitrostni preizkus (Akrapovič Speed Challenge) med najbolj priljubljenimi na Erzbergu. Gre za preizkus hitrosti na začetku glavne dirke. V prologu bodo tekmovalcem 200 metrov po startu natančno izmerili čas ter določili najhitrejšega in najbolj eksplozivnega tekmovalca na brezkompromisni peščeni stezi v rudniku železa. Čiste akcije in vznemirjenja bo na pretek, kar se idealno ujema z vsem, po čemer Akrapovič slovi. Bistvo Akrapovičevega hitrostnega izziva pa ni zgolj slava, saj bo zmagovalec domov odnesel tudi 1.500 evrov nagrade.
 
Organizirana bo tudi posebna predstavitev dirkačev (Akrapovič One-on-One Rider Presentation), na kateri bodo lahko oboževalci od blizu spoznali najboljše dirkače iz sveta motociklističnih dirk. V preteklih letih so se na startu Erzbergrodea zvrstili svetovni prvaki v enduru, zmagovalci X-Games, ikone superkrosa, legende triala, zmagovalci Dakarja, idoli FMX-a, mojstri ATV-jev in celo dirkači serije MotoGP™, zato nikoli ne veste, na koga boste naleteli. Na tej predstavitvi lahko pridete čim bližje akciji, ne da bi vam bilo treba sesti na motocikel. Na posebej pripravljeni stezi za enduro kros bodo dirkači pokazali svoje sposobnosti v povsem novi areni, oblikovani tako, da so lahko oboževalci in fotografi čim bližje dogajanju. Če bi bili še bližje, bi potrebovali že čelado!
 
Poleg tega bo imelo podjetje v areni Erzbergrodeo tudi svoj razstavni prostor, na katerem bodo predstavljeni Akrapovičevi izpušni sistemi za motocikle proizvajalcev KTM in Husqvarna Motorcycles, vključno z zanimivimi novostmi. Tam bo tudi Akrapovičevo osebje, ki bo na voljo za morebitna vprašanja glede izdelkov.
 
Podjetje bo na Erzberg Rodeu vse štiri dni, in sicer od srede, 29. maja, do nedelje, 2. junija. Več informacij o dogodku je na voljo na www.erzbergrodeo.at.
 
Alojz »Slavko« Trstenjak, vodja tekmovalne podpore pri podjetju Akrapovič:
 
»Pri Akrapoviču se veselimo prvega sodelovanja na Erzbergrodeu. Na tej dirki tekmuje veliko dirkačev, ki uporabljajo naše izpušne sisteme, saj je idealen preizkusni poligon za naše izdelke. Ekstremne in zahtevne razmere na tako težkem terenu so velik izziv tudi za vse komponente. Naše izpuhe odlikujeta vzdržljivost in visoka kakovost izdelave, zaradi katerih se odlično obnesejo tudi v najtežjih razmerah, hkrati pa poskrbijo za učinkovitejši prenos moči in boljšo odzivnost, kar posledično izboljša tudi zmogljivost motorja. Veselimo se teh štirih dni v Avstriji in ponosni smo, da imamo tako pomembno vlogo na dogodku.«

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"