Akrapovič Offroad Weekend 2012: V Raši zmagal Forster s Husqvarno

8. 3. 2012
Deli

Pretekli vikend se je odvila težka enduro dirka v hrvaški Istri. Med vozniki trialov je bil najboljši Marko Jager.

Dirka No Fear No Limits je ekstremno težka enduro preizkušnja, ki je letos 4. marca udeležence vodila po 37-kilometrskem krogu okoli mesta Raša v bližini Labina. Za razliko od prejšnjih izvedb, ko se je za kvalifikacije štela sobotna crosscountry dirka, so letos kvalifikacije izpeljali kar na krajši progi v okolici Raše.

Na nedeljski dirki je v razredu Expert zmagal član ekipe Touratech Husqvarna Gerhard Forster na Husqvarni TE 449 in si pred zasledovalci privozil skoraj štiri minute in pol prednosti. Sila preprost dedec, ki se je na dirko pripeljal s starim Volkswagnom Caravelle, se je po dirki z motociklom zapeljal na bližnji hrib in tam v miru požvečil sendvič. Faca.

Drugi je v cilj pripeljal Avstrijec Willi Hirchman (Husaberg TE 300) pred starim znancem istrske dirke, Erichom Brandauerjem na 570-kubičnem Husabergu. Tik pod stopničkami pa se je na četrtem mestu znašel prvi Slovenec, Janez Jamnik (ekipa Enduro Maxxis, KTM EXC 500).

Dirko je izmed 51 prijavljenih v razredu Expert končalo 29 tekmovalcev. Kot dvaindvajseti je v cilj pripeljal supermoto dirkač Aleš Hlad, ki se je dirke No Fear No Limits udeležil prvič in komentiral, da tako zaj***** dirke pa še nikoli ni vozil.

V razredu dvojic (Team) se je potihem pričakovala zmaga slovenske naveze Miha Špindler –Jaka Seles, a je Jaka odstopil zaradi težav s sklopko. Do cilja so prišle le tri ekipe: Thomas Kienzl in Sacha Back iz Avstrije ter dve slovenski ekipi iz društva Šumske lisice: Tadej Kosovel – Marko Hrast in Jure Kodrič – Dragan Vrtovec.

Med enajstimi prijavljenimi v razredu Trial je do cilja pravočasno pripeljalo pet tekmovalcev, od tega trije Slovenci. Prvi dve mesti sta zasedla Marko Jager s Shercom (Motor Sport Racing Team) in Grega Kleč pred Felixom Irlacherjem na Beti.

Naj spomnimo, da se konec tega meseca obeta še en dirkaški vikend, tokrat v panogi crosscountry. Tisti, ki se bodo v Labin pripeljali že v petek, si lahko obetajo tri dni vožnje po istrski zemlji in skalah.

Matevž Hribar
foto: Uroš Modlic (ta lepe), Matevž Hribar in Jana Jan (malo manj lepe)

Pa še dva video posnetka z Youtuba
Kvalifikacije v soboto:

Dirka v nedeljo:

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"