V Akrapoviču motocikle na novi testni mizi preizkuša kar neutrudljivi robot

Z novim dinamometrom bodo lahko v laboratoriju še dlje, natančneje in v bolj nadzorovanem okolju razvijali nove izpušne sistem za motocikle.

V Akrapoviču motocikle na novi testni mizi preizkuša kar neutrudljivi robot (foto: Akrapovič) Akrapovič
1. 8. 2018

Podjetje Akrapovič velja za enega izmed najboljših na področju izpušnih sistemov, še posebej opazni so na področju izdelave izpušnih sistemov za motocikle, ki je bila tudi osnovna dejavnost podjetja. Kljub temu pa v Ivančni Gorici ne spijo na lovorikah, ampak ves čas uvajajo inovacije, tako v izdelkih kot v proizvodnji. Zadnja v vrsti, ki so jo javno razkrili danes, je robot oziroma dinamometer, ki bo podjetju pomagal ravno pri razvoju izpušnih sistemov za motocikle.

Z novo pridobitvijo se testiranja v veliki meri s cest in dirkališč selijo v laboratorije. V posebej za nove meritve prilagojenem prostoru bo nov 200-kilovatni dinamometer pomagal pri opravljanju različnih analiz v popolnoma nadzorovanih razmerah, hkrati pa bodo inženirji lahko kar med  testiranjem prilagajali parametre, kot sta motorna moč in podtlak. Po zaslugi stalnega dovoda goriva v agregat bodo testiranja lahko precej daljša, meritve pa tako še bolj točne.

Kljub novi pridobitvi, pri razvoju katere so sodelovali tudi Akrapovičevi inženirji, v podjetju ne nameravajo ukiniti klasičnih testiranj. Ostajajo namreč mnenja, da so podatki testnih voznikov v realnih razmerah na dirkališčih in običajnih cestah še vedno neprecenljivega pomena.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri