Akrapovič za Hondo CRF450R

28. 9. 2014
Deli

Podjetje Akrapovič je razširilo svojo hitro rastočo ponudbo terenskih izpušnih sistemov s tremi novimi sistemi za motocikel Honda CRF450R (2015).

Akrapovičevo ponudbo terenskih izpušnih sistemov v Sloveniji razvija ista ekipa inženirjev, ki sodeluje tudi z zmagovitimi moštvi na svetovnih prvenstvih v motokrosu, enduru in superkrosu. Na podlagi teh izkušenj so razvili sisteme iz linij Slip-On, Racing in Evolution tudi za Hondino uspešnico.

Akrapovičev izpušni sistem iz linije Slip-On je lepo oblikovan in izdelan tako, da rekreativnim voznikom zagotavlja najboljšo možno kombinacijo moči, navora, dizajna in vzdržljivosti, hkrati pa je tudi lažji. Izdelan je iz titana, njegov zunanji plašč pa omogoča večjo odpornost proti praskam in lažje čiščenje. Sistem izpolnjuje zahteve FIM glede omejitev hrupa in pride v kompletu z uporabniku prijaznim priročnikom za montažo. Za večino motokrosistov in navdušencev nad endurom je to prvi korak pri predelavi motocikla, ki takoj izboljša njihovo izkušnjo pri vožnji.

Izpušni sistem iz linije Racing sestavljajo cevi iz visokokakovostnega nerjavnega jekla in zunanji plašč dušilca iz titana. Oblikovan in izdelan je bil z enako pozornostjo do detajlov, kot jo podjetje posveča vsem svojim izdelkom. Športni izpušni sistem bo maksimalno izboljšal zmogljivost Honde CRF450R, povečal navor in zmanjšal njeno težo. Izpušni sistem iz linije Racing je bil prav tako oblikovan tako, da izpolnjuje zahteve FIM glede omejitev hrupa. Poleg tega ima posebno prevleko, ki je odporna proti praskam in omogoča lažje čiščenje. Gre za edinstven sistem, ki zmanjša težo motocikla, izboljša njegovo zmogljivost in pri predelavi predstavlja stopničko višje od sistema iz linije Slip-On.

Sistem iz linije Evolution, oblikovan za Hondo CRF450R, predstavlja vrh Akrapovičeve ponudbe. Gre za paradni izpušni sistem podjetja, ki ga uporabljajo in testirajo mnoge vrhunske dirkaške ekipe po svetu. Sistem je v celoti izdelan iz titana, ki še dodatno zmanjša težo motocikla. Oblikovan je tako, da kar se da poveča zmogljivost Honde CRF450R. Zaradi manjše teže je motocikel lažje vodljiv, motorist pa lahko še bolje nadzoruje večjo moč, ki jo prinaša sistem iz linije Evolution. S trpežnim privarjenim nosilcem (enakim kot na sistemih iz linij Slip-On in Racing), izredno lepo oblikovanim izhodom iz titana in zunanjo prevleko, ki je odporna proti praskam in omogoča lažje čiščenje, je sistem tudi izredno privlačen na oko.

Vsi trije izdelki so prestali natančna in stroga testiranja na Akrapovičevih lastnih dinamometrih, tako da lahko končni uporabnik izkusi enako zmogljivost, zvok in ne nazadnje užitek kot najboljši dirkači na svetu. Ne glede na to, kateri sistem izberete (iz linij Slip-On, Racing ali Evolution), ste lahko prepričani, da boste dobili vrhunski visokokavostni izdelek, ki bo izboljšal videz Honde CRF450R, poleg tega pa bo povečal tudi zmogljivost njenega motorja in prispeval k večjemu užitku v vožnji.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"