Akrapovičev Slip-On za Harley Davidson

4. 12. 2014
Deli

Zadnja v seriji Akrapovičevih novosti za znamko Harley-Davidson ter modele Sportster, Softail in Dyna je izpušni sistem Slip-On, ki ima odslej posebej razvit vložek za omejitev glasnosti in komore, ki še izboljšajo nezgrešljivi zvok dvovaljnika in ga tako naredijo še bolj privlačnega.

Odstranljiv vložek omejitve glasnosti in odstranljiva komora omogočata prilagoditev posameznih elementov notranjosti izpušnega sistema, s tem pa tudi različno vrsto zvoka Harley-Davidsona – od »umirjenega« do takega »na polno«.

Akrapovičevi inženirji so trdo delali, da so razvili najboljši zvok, ki se ujema z motociklom; tako barvit bo zagotovo razlog, da se bo za motociklom obrnila marsikatera glava, zadovoljstvo lastnika pa bo še večje, ko bo dodal še več plina.

Odstranljiva komora in vložek omejitve glasnosti sta na voljo za vse modele družine Sportster, Softail in Dyna. Sportsterji imajo poleg tega še dodaten ventil, s katerim je mogoče voditi izpušne pline po dveh različnih poteh, tudi iz ene izpušne cevi v drugo. Ko je ventil na Sportsterju odprt, je pretok plinov manj oviran, zato je izpuh glasnejši in zmogljivejši, obenem pa se oglaša z globokim in bogatim zvokom, tako značilnim za Harley-Davidsona.

Nov sistem je na voljo izdelan iz nerjavnega jekla, prevlečenega s črnim nanosom, ali iz nerjavnega jekla v kombinaciji s kromom. Paketu z opcijskem ventilom za Sportsterja je dodan še par ščitnikov toplote, na voljo v črni barvi ali kroman, ki se stilsko dopolnjuje z videzom ter poudarja linije motocikla in samega izpušnega sistema. Nov, stilsko oblikovan gumb na ventilu omogoča tudi lažje upravljanje.

Odliki Akrapovičevih linij Black in Chrom Slip-On sta preprosta vgradnja, ki jo omogočajo tudi priložena navodila za vgradnjo, ter odlično razvejena mreža Akrapovičevih zastopnikov, pri katerih bodo ti sistemi na voljo.

Najnovejša inovacija Akrapovičeve linije Slip-On omogoča boljši in konkretnejši zvok, na veselje uporabnikov pa so boljše tudi zmogljivosti.

Najnovejši izredno kakovostni izpušni sistemi bodo na ogled v nemškem Bad Salzufnu, kjer bo od 5. do 7. decembra potekal Custombike Show. Tam bo zvezda na Akrapovičevem razstavnem prostoru (Hala 21, prostor 07) nov projekt Full Moon, ki bo uradno predstavljen v soboto, 6. decembra, ob 12. uri, pred tem pa bo tam že v petek, 5. decembra, med 18. in 20. uro, medijski dogodek s slovensko glasbo in pogostitvijo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja