Aprilia RSV4 RF Limited Edition bo na voljo samo v ZDA

Aprilia

Aprilia je predstavila različico svojega modela RSV4 RF, ki bo v posebni, številčno omejeni seriji na voljo samo kupcem v Severni Ameriki.

Iz Noala bo tako prišla serija 125 motociklov, ki bodo v nasprotju z običajnimi opremljeni z aerodinamičnimi dodatki, kakršne pri Aprilii uporabljajo na prvenstvu MotoGP.

Aprilia RSV4 je eden od tistih motociklov, ki se je takoj po svojem debiju v letu 2009 vpisal med motociklistične ikone. Od leta 2009 je ta motocikel osvojil sedem naslovov svetovnega prvaka, uvršča pa se tudi med najmočnejše motocikle, saj z ekskluzivnim športnim kitom razvije tudi več kot 250 'konjev'.

Motocikli iz te omejene serije bodo imeli povsem serijsko tehniko, ki se bohoti s spoštljivimi 201 'konjskimi močmi'. Okarakterizirana bo tudi s posebno barvno kombinacijo treh barv, ki jih najdemo tudi na italijanski zastavi, dodani pa bosta gravura s serijsko številko in nalepka v spomin na Lorisa Reggianija, ki je v letu 1987 dosegel prvo zmago za Aprilio na dirkah za svetovno prvenstvo. Do danes je Aprilia nanizala kar 297 zmag, s tem pa se uvršča med najuspešnejše proizvajalce.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja