Avtocenter Šubelj postal pooblaščeni prodajalec za MV Agusta

Motocikli znamke MV Agusta  veljajo za butične in skorajda eksotične, od zdaj naprej pa jih bo mogoče kupiti tudi pri nas. Družinsko podjetje Avtocenter Šubelj iz Radomelj pri Domžalah je namreč postalo pooblaščeni prodajalec za to znamko v Sloveniji.

Ni skrivnost, da se je znamka MV Agusta v zadnjih letih precej veliko ukvarjala z obstojom na seznamu proizvajalcev motociklov. A kjer je volja je tudi pot, MV Agusta pa je s svežim kapitalom uspela prebroditi težke čase.

MV Agusta velja za znamko z veliko športne zgodovine, ki je v svet na dveh kolesih pripeljala kar nekaj pomembnih inovacij, predvsem na področju samih motorjev, tudi takšnih, ki so bile rezervirane za pregrešno drage superšportne avtomobile. Poleg tega njihove motocikle zaznamuje tudi izreden dizajn, ob katerem nihče ne ostane ravnudušen.

Vsekakor si tako prestižna znamka zasluži zastopanje, ki vključuje tako prodajo novih motociklov, kot tudi prodajo rezervnih delov, dodatne opreme in seveda kakovosten servis. Pri nas bodo za to odslej skrbeli pri Avtocentru Šubelj, kjer bodo letos praznovali svojo 70-letnico. Izkušenj pri servsiranju in prodaji vseh vrst vozil v tem družinskem podjetju ne manjka, prav tako pa jim niso tuji programi na dveh in celo treh kolesih. Pri njih namreč že dlje časa uspešno prodajajo tudi skuterje znamke Sym ter trikolesne skuterje znamke Quadro, hkrati pa svojim kupcem ponujajo tudi pester nabor obvezne in dodatne opreme za skuteriste in po novem tudi motoriste.

Pri Avtocenter Šubelj računajo, da bodo letos prodali okrog 20 novih motociklov znamke MV Agusta, v njihovem prodajnem salonu pa si lahko ogledate praktično celotno paleto motociklov MV Agusta. Ob dejstvu, da se je v letu 2016 v Sloveniji, kljub temu, da ni bilo pooblaščenega prodajalca, registriralo 6 novih motociklov MV Agusta, so želje in cilji najverjetneje povsem realni.

MV Agusta v zadnjih letih v povprečju izdela okrog 5.500 motociklov na leto. Glede na to, da so se pri Avtocentru Šubelj v preteklosti že izkazali ne samo z znanjem, pač pa tudi s pogumom pri zastopanju in prodaji 'novih' znamk (Mitsubishi v letu 1984, Hyundai v letu 1989...), ne dvomimo, da bo nekaj novih motociklov znamke MV Agusta svoje nove lastnike, tudi po njihovi zaslugi, našlo na sončni strani Alp.

Matjaž Tomažič

Foto: Saša Kapetanovič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja