Avtoval ima novo moto delavnico po meri pravih navdušencev

5. 4. 2019 | Jure Šujica
Deli

Gre za prvo tovrstno delavnico v tem delu Evrope.

Pravi motociklisti bodo priznali, da motor ni le prevozno sredstvo, temveč nekaj več, ključ do povsem novega načina življenja. Tudi zato so na svoje motocikle navezani precej bolj kot pa večina avtomobilistov na svoje štirikolesnike, saj jim slednji predstavljajo sredstvo (in celo le nujen strošek) za dnevne migracije, posledično pa jim namenjajo še nekoliko več pozornosti.

Predvsem na takšne lastnike ciljajo v povsem novi delavnici za vzdrževanje motociklov znamke BMW v grosupeljskem podjetju Avtoval. V omenjenem podjetju se namreč s tovrstno dejavnostjo ukvarjajo že dolga leta; njegov ustanovitelj Tone Valentinčič se z njo ukvarja že več kot 50 let, zdaj pa vajeti podjetja vse bolj prevzemajo njegovi nasledniki.

Popolne postaje za popravilo štirih motociklov naenkrat

Nova delavnica je bila sicer izdelana z idejo, da bi stranke imele kar najboljši vpogled v delo mehanikov in tako tudi pregled nad tem, kaj se dogaja z njihovimi motocikli. Sestavljena je iz štirih delovnih postaj, opremljenih s popolnim setom orodja in mizo za servisiranje motorjev. Pri njenem snovanju so veliko pozornosti namenili dodatkom v obliki starih avtomobilskih registrskih oznak, vezanim ploščam na stenah in stropu, sedežni garnituri in kavni mizi s prerezom BMW-jevega agregata, zaradi česar daje delavnica videz pravega moškega brloga – pa čeprav so v delavnici dobrodošle tudi ženske voznice motociklov.

Inovativno zasnovana delavnica sicer ni prvi tovrsten salon. Gre namreč za nadaljevanje koncepta, ki ga je BMW predstavil že leta 2017, gre pa po drugi strani za prvi tovrsten objekt tako v Sloveniji kakor tudi v nekoliko širši regiji, pri tem pa bo vsaj še nekaj časa tudi ostalo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"