Benelli TRK 502, veliki potovalni enduro z le 47 konji (video)

24. 4. 2017
Deli

Benelli je na tržišča, na katerih je prisoten, lansiral nov potovalni enduro TRK 502.

Z letošnjim letom je Benelli ponudil tudi dimenzijsko velik potovalni enduro TRK 502. Merjeno samo z metrom in očmi gre za izredno obetaven motocikel, ki bi moral biti resnično primeren za tiste, ki imajo vozniško dovoljenje kategorije A2.

Zdi se namreč, da je njegova edina omejitev, da bi se lahko kosal s tekmeci iz GS-ovega razreda, zgolj prostorninsko precej manjši vrstni pollitrski dvovaljnik, ki razvije 47 konjskih moči. Čeprav se zdi tolikšna moč marsikomu premajhna, pa bi se morali tisti, ki nimajo veliko izkušenj, in tisti, ki jim konji niso (več) pomembni, veseliti pričakovane obvladljivosti.

TRK 502 se zdi kot celota zelo spodoben motocikel. Dvojna kolutna zavora na prednjem kolesu obeta več, kot primerljiva Honda CB500X, premore pa tudi nastavljiv odmik ročice. Benelli je ABS dobil zelo pozno, šele pred nekaj leti, zanj pa ga dobavlja Bosch. Pri TRK 502 bo ta seveda del serijske opreme.

TRK 502 tehta zajetnih 235 kilogramov, sedež je od tal oddaljen okroglih 800 mm. Obetate si lahko zavidljiv doseg, saj posoda za gorivo sprejme okroglih 20 litrov bencina.

Slovenci motociklov znamke Benelli ne poznamo najbolje. Mi smo se pred nekaj leti zapeljali z nekaterimi njihovimi modeli, in bili nad njimi precej navdušeni.

Matjaž Tomažič
foto: Benelli

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel